Halktan gelen ihbarlarla 609 terörist etkisiz hale getirildi

GÜVENLİK güçlerince yürütülen terörle mücadeleye halktan büyük destek geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü, yapılan ihbarın sonucunda 562'si ölü 609 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İhbarlarla terörle mücadeleye katkı sağlayanlara da 10 milyon 70 bin lira ödül verildi.

Haberler 16.10.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetenin 31 Austos 2015 tarihli saysnda yaymlanan Terörle Mücadele Kanunu Kapsamna Giren Suçlarn Faillerinin Yakalanmasna Yardmc Olanlara Verilecek Ödül Hakknda Yönetmelik ile terörle mücadelede yeni bir dönem balad. Bata ABD olmak üzere birçok ülkede uygulanan para ödülü sistemiyle çileri Bakanl, aranan teröristleri www.terorarananlar.pol.tr internet sitesinden liste halinde ilan etti. Teröristleri; Krmz, Mavi, Yeil, Turuncu ve Gri olmak üzere 5 ayr kategoride listeleyen bakanlk, yakalanmalarna katk salayanlara 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar para ödülü verileceini duyurdu.

HBAR YADI

Terörle mücadelede halkn güvenlik güçlerine yardmn daha da artrmak amacyla uygulamaya konulan sistem karlk buldu ve ilgili birimlere adeta ihbar yad. Güvenlik güçleri tüm ihbarlar deerlendirdi ve teröristleri yakalamak için titiz bir çalma yürüttü. Halk ile güvenlik güçlerinin bu ibirlii ksa sürede sonuç verdi. Emniyet Genel Müdürlüü, Türkiyenin terörle mücadelede youn bir süreçten geçtiini, ülkenin güvenlii ile vatandalarn huzur ve emniyetini tehdit eden terör örgütleriyle yurt içi ve yurt dndaki operasyonlarla etkin bir mücadele sürdürüldüünü bildirdi.

HBARLAR, BRçOK OLASI TERÖR EYLEMN ENGELLED

Halkn yapt ihbarlarn terörle mücadele kapsamnda yaplan operasyonlara, terör olaylarnn önlenmesi, meydana gelen olaylarn aydnlatlmas ve aranan teröristlerin yakalanmasna büyük katk saladn kaydeden Emniyet Genel Müdürlüü, yapt açklamada u bilgilere yer verildi:

Terörle Mücadele Kanunu kapsamna giren suçlarn faillerinin yakalanmasna yardmc olanlara verilecek ödül bilgileri ve 5 ayr renk kategorisinde aranan terör örgütü mensuplarnn bilgilerinin yer ald www.terorarananlar.pol.tr isimli web sitesinde bulunan 69 terör örgütü mensubu ölü olarak, 14 terör örgütü mensubu ise sa olarak etkisiz hale getirilmitir. Ayrca vatandalarmzca yaplan ihbarlar sonucunda www.terorarananlar.pol.tr isimli web sitesinde bulunmayan 493 terör örgütü mensubu ölü olarak, 33 terör örgütü mensubu ise sa olarak etkisiz hale getirilmi, önemli miktarda silah, mühimmat, patlayc madde ve bomba yapm malzemesi ele geçirilmi ve böylelikle olmas muhtemel birçok terör eyleminin engellenmesi salanmtr.

10 MLYON LRA ÖDÜL DAITILDI

Açklamada, ayrca ihbarlar ile 3713 Sayl Terörle Mücadele Kanunu kapsamna giren suçlarn faillerinin yakalanmasna, terör eylemlerinin önlenmesine ve bu suçlarn aydnlatlmasna katk salayanlara da toplamda 10 milyon 70 bin lira para ödülü verildii kaydedildi.

14 AYRI TERÖR ÖRGÜTÜNDEN 727 K

çileri Bakanlnca www.terorarananlar.pol.tr isimli internet sitesinde; PKK, FETÖ, DEA, DHKP-C, MLKP, El Kaide, Hizbullah, MKP, TKP, TKB, THKP-C Acilciler, slami Hareket Örgütü, Tevhid-Selam Kudüs Ordusu ve Vasat Terör Örgütü olmak üzere toplam 14 ayr terör örgütünden 727 terörist para ödülü ile aranyor. Aranan teröristlerin 570ni PKKllar, 54ü FETÖ, 43ü DEA, 14ü DHKP-C, 11i MLKP, 8i El Kaide, 8i Hizbullah, 6s MKP, 5i TKP, 4ü TKB, 1i Vasat Terör Örgütü, 1i slami Hareket Örgütü, 1i Tevhid-Selam Kudüs Ordusu ve 1i de THKP-C Acilciler oluturuyor.

DAITILMAYI BEKLEYEN ÖDÜL: 510 MLYON

Aranan teröristler 5 farkl listede yer alyor. Krmz listedekiler için 4 milyon, mavi listedekiler için 1.5 milyon, yeil listedekiler için 1 milyon, turuncu listedekiler için 600 bin ve gri listedekiler için 300 bin lira ödül verecek olan çileri Bakanl, teröristleri ihbar edenlerin kimliklerini de deifre etmiyor. Aranan 727 terörist ihbarlar sonucu yakalanmas durumunda toplam 510 milyon lira ödül datlacak.

Öte yandan PKK terör örgütü elebalarndan Murat Karaylan ve Cemil Bayk, FETÖ lideri Fetullah Gülen, DHKP-C liderleri Musa Aolu ve Zerrin Sar gibi terör örgütlerinin üst düzey yöneticileri, 4 milyon liraya kadar ödül verilen krmz listede yer alyor.

Ana Sayfaya Git