Hava sıcaklıkları 8-16 derece azalacak

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yurt genelinde, pazartesi gününden itibaren Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkili olacağı tahmin ediliyor.

Haberler 04.12.2017 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, pazartesi gününden itibaren Türkiyenin, kuzeybat kesimlerinden balayarak Balkanlar üzerinden gelen souk ve yal sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Souk hava dalgasyla scaklklarn hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altna inecei öngörülüyor.

Hava scaklklarndaki azalmayla birlikte kuzey, iç ve dou kesimlerde kar yalar görülmesi bekleniyor.

Trakya, Marmarann bats ve Kuzey Ege kylar için bugün akam saatlerinden itibaren ya tahmini yaplyor.

Havann pazartesi günü iç ve bat kesimlerde parçal ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, ç Anadolunun kuzeybats, Bat Karadeniz ile Samsun ve çorum çevrelerinde yamurlu olaca tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde dou kesimlerde yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Sal günü, ülke genelinin parçal ve çok bulutlu, Marmarann güney ve dousu, Ege, Akdeniz, ç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ile Dou ve Güneydou Anadolunun batsnn yal olaca tahmin ediliyor.

Yamur ve saanak eklinde balayacak yalarn Marmarann dousu, Bat ve Orta Karadenizin iç kesimleri, ç Ege ve ç Anadolunun kuzeyinde karlar kark yamur ve kara dönmesi bekleniyor.

stanbulda genellikle yamur eklinde görülecek yan sal gecesi ve çaramba günü kentin kuzey ve dou kesimlerinde karla kark yamur, yüksek kesimlerinde kar olarak görülecei, Ankarada da pazartesi akam saatlerinde yamur olarak balayacak yan sal akam soumayla birlikte karla kark yamura dönmesi, çaramba günü ise aralkl hafif kar ya halini alaca tahmin ediliyor.

- Souk ve yal sistem cuma günü yurdu terk edecek

Ülke genelinin çaramba günü çok bulutlu, Marmarann dousu, ç Ege, Göller Yöresi, Dou Akdeniz, ç Anadolu, Karadeniz ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin yal olaca tahmin ediliyor. Yalarn, Orta ve Dou Karadeniz kylar, Dou Akdeniz ile Güneydou Anadoluda yamur ve saanak, ya alan dier yerlerde karla kark yamur ve kar eklinde olmas bekleniyor.

Perembe günü ise ülkenin kuzey, iç ve dou kesimlerinin parçal ve çok bulutlu, Karadeniz, ç Anadolunun kuzeydousu, Dou Anadolunun kuzey ve dousu ile Güneydou Anadolunun dousunun yal olaca öngörülüyor.

Yalarn Güneydou Anadolu bölgesinde yamur ve saanak, ya alan dier yerlerde karla kark yamur ve kar eklinde olaca tahmin ediliyor.

Souk ve yal sistemin cuma günü yurdu terk etmesi bekleniyor.

Souk hava dalgasyla kuzey, iç ve dou kesimlerde beklenen kar yalarnn oluturabilecei olumsuzluklara kar vatandalarn dikkatli ve tedbirli olmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git