Hz. İbrahim'den kalan gelenek: Tirit

ŞANLIURFA'da, Hz. İbrahim peygamber döneminden kaldığı ifade edilen yöresel tirit yemeği; içindeki kuzu eti, ekmek, yoğurt ve bol sarımsağıyla kış aylarında bağışlılık sistemini güçlendirdiği için yoğunlukla tercih ediliyor.

Haberler 25.12.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa mutfann en eski lezzetlerinden olan ve genellikle k aylarnda sabahlar tüketilen tirit çen hasta olmaz dedirten yemeklerin banda geliyor. Kent merkezindeki yllardr tirit yapan 68 yandaki Bedir Gül, yöresel yemein Hz. brahim peygamber döneminden bu yana tüketildiini söyledi.

TRT GELENE

Müterilerinin sabah namaz saatinden itibaren geldiini belirten Gül, brahim Peygamberimizden kalma tirit yemei genellikle k mevsiminde tüketilir. Saatlerce kazanlarda kaynatlan kuzu eti, fitil haline geldikten sonra altna lava ekmek konulmu olan bakr taban üstüne konulup et suyu eklenerek ikram edilir. steyen tiriti yourtlu sarmsakla da yiyebilir. Baklk sistemini güçlendirdii için tercih edilen tiriti tüketenler kolay kolay mevsimsel hastala yakalanmyor dedi.

Tiritin kente özgü bir kahvalt türü olduunu belirten lokantac ükrü Bayram ise kn tercih edilen yemein birkaç saatte tükendiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git