İlim ordusuna yeni rehberler

İTTİHADUL ULEMA'nın yetiştirdiği 35 talebe icazetlerini aldı

Haberler 25.10.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

limler ve Medreseler Birlii (TTHADUL ULEMA) Genel Merkezinde düzenlenen icazet törenine, bölgenin alim ve kanaat önderleri, STK temsilcileri, talebelerin aileleri katld.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan törende kaside ve ilahiler seslendirildi. Merasimde konuan TTHADUL ULEMA Genel Bakan Molla Enver Klçarslan, medreseler ve icazet merasimlerinin her geçen gün bölgede arttn söyledi. cazetini alan 35 talebeyi tebrik eden Klçarslan, Allahtan ümidimiz, medreselerin ihya edilmesi; seyda ve mollalarmzn da bu medreseler için gayret ve çaba göstermesidir. Nitekim böylece Peygamber sünneti de ihya edilmi olur. Allah, ilim ve talimatlar peygamberlere; peygamberler de bunu ümmetlerine ve insanlara aktarmtr. lim okuyan bir insan, bu ilmiyle amel ettii taktirde bir ümmet derecesi kadar Allahn huzuruna gelir. Bir memleket veya toplumda alim ve ilim olmazsa, o toplum hayvani bir seviyeye düer. dedi.

Alimlerim ilme olan hizmetleri dünyevi makamlardan daha yüksektir

Alimlerin bir araya gelmesinin ehemmiyetine deinen Molla Abdulkuddus Yalçn ise alimlerin nasihat ve tavsiyelerinin dünyann bütün servetlerinden tatl olduunu söyledi. Alimlerin ilme olan hizmetleri dünyevi makamlardan daha yüksektir. slami merasimde bir araya gelmekten dolay çok sevinçliyiz. lim nurdur, serveti pahaldr, Peygamber Efendimizin mirasdr. Alimlerimizin Allahn yannda mertebeleri yüksektir. Yldzlar gibilerdir, insanlar onlarn sayesinde yolunu bulur. ifadelerini kulland.

lmin faydalarndan her ne kadar bahsedilirse bahsedilsin, ilimin ehemmiyetinin tam olarak anlatmakta aciz kalnacan ifade eden Muhammed Zahid El Haznevi Bugün slam ümmeti hakikaten harici ve dahili fitnelere, fikri ve silahl saldrlara maruz kalyor. Ne zamanki ümmet buradaki gibi bir araya gelirse, ilmin faydalaryla, ahlakyla birlikte gençlere kuvvet verir. Günümüzde Müslüman yöneticiler slama dümanlk edenlere rehberlik ediyor. O yüzden bizim tek çaremiz Müslümanlarn birlemesidir. Geçlerimiz alimlerini, Seydalarn bir arada gördüklerine her konuda takat kazanyorlar. eklinde konutu.

Alimler her zaman toplum içerisinde var olmular ve kabul görmüleridir

lmi bir havzaya benzeten Molla Sahab Korkutata, icazet alan talebelerin on yllarca toplumun skntlarna göüs gerdiin ve bunun da hikmetinin ancak slamda mevcut olduunu söyledi.

slam dininin geçmite urad birçok saldrya ramen yeniden ahlandn dile getiren Molla Sahab, slam dini yeryüzünün ihtiyacdr. nsan vücudu nasl ki gdaya muhtaçtr, insanlk da ilme ayn ekilde muhtaçtr. Devletler tarafndan medrese alimlerine hiçbir deer verilmez ama Allah bu alimleri yüz ak klmtr. çünkü alimler peygamberlerin varisleridirler. Alimler her zaman toplum içerisinde var olmular ve kabul görmüleridir. Her ne kadar sistem farkl da olsa alimler son 70 yldr her zaman toplumun ahlak ve edebini muhafaza etmilerdir. Bir alim; askerlik, polislik, ve hakimlik yapabilecek kapasitededir; tüm bu ilerin üstesinden gelir. Normal bir adliyede on yllarca süren davalar bir alim ksa bir sürede nihayete erdirebilecek yetenektedir. Bu yüzden ilim yeryüzünde çok deerlidir. dedi.

Günümüzde toplumun bozulan ahlak yaps alimlerle düzelecektir inallah

Tüm zorluklara ramen tedrisatlarn devam edeceini vurgulayan Molla Sahab Alimler özellikle bu ülkede çoalacaktr. Alimler bugün bir araya geldikleri gibi birleip Müslümanlarn gelecei hakknda istiare edecektir. Uzun zamandr Müslümanlarn bir araya gelmesine izin verilmiyordu. Ama buna ramen geçmite depolanan ilim ve mücadele bitmeyerek bugünlere geldi. Ama Müslümanlarn bir araya gelmesine izin vermeyenler tükendi. Tedrisat büyük bir camia ve varlktr. Buradaki alimler yeryüzünün dalardr. Alimler var oldukça inallah insanlk dalmaz, kaymaz. Günümüzde bozulan ahlak yaps alimlerle düzelecektir inallah. ifadelerini kulland.

Yaplan Konumalarn ardndan TTHADUL ULEMA Genel Bakan Molla Abdurrahman Özekinci ve beraberindeki seydalar tarafndan icazet dualar okundu. Ardndan tedrisatn tamamlayan talebelere icazetleri takdim edildi.

cazet merasimi, cemaatle klnan öle namaz ve ikram edilen yemein ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git