Kadınlar bisikletleriyle kent turu attı

KESK’li kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Diyarbakır'da "Özgür kadınlar bisiklet turu" düzenledi.

Haberler 07.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçiler Sendikas Konfederasyonu (KESK) Amed Kadn Meclisi, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü etkinlikleri kapsamnda Diyarbakrda bisikletleriyle kent turu att.

Kadnlar, Özgür kadnlar bisiklet turu adn verdikleri etkinlik için Diclekentte bulunan Eitim Sen 2 Nolu ube binasnda bulutu. Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Dersim Da da etkinlie bisikleti ile katld.

MESAJLAR BSKLETLERE ASILDI

Üzerlerine geleneksel kyafetler giyen kadnlar, hazrlklarn yaptklar bisiklet turu öncesinde hep birlikte zlgtlar eliinde halay çekti. Bisikletlerine Türkçe ile Kürtçenin Kurmanc ve Kirmanck lehçelerinde hazrladklar Jin, jiyan, azad, Erkeklik coronadan daha öldürücü, Kadn cinayetleri politiktir, Özgür kadnla özgür topluma , Hür dodum hür yaarm, Kimsenin namusu deiliz flamalarn asan kadnlar, sonrasnda bisikletlerinin pedallarn çevirip kenti turlamaya balad.

KEç BURNUNDA HALAY çEKTLER

Kentin tarihi Sur ilçesinde bulunan Keçi Burcuna kadar giden kadnlar, güzergahlar boyunca Jin, jiyan, azad, Bij berxwedana zindanan sloganlar atp, zlgt çekti. Keçi Burcuna ulaan kadnlar burada da çalnan davul eliinde halay çekti.

Etkinlik, Eitim Sen Amed 2 Nolu ube Kadn Sekteri Songül imekin kentteki tüm kadnlar 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde stasyon Meydannda düzenleyecekleri mitinge davet etmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git