Kandil'e hava harekatı ; 6 sığınak ve 1 mühimmat deposu imha edildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında PKK hedeflerinin imha edildiğini açıkladı.

Haberler 28.09.2016 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gece 21.00-22.00 saatleri arasında Kuzey Iraktaki Kandil bölgesine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen hedefler PKKya ait teröristlerin barınak olarak kullandığı toprak 6 sığınak ve 1 mühimmat deposu ateş altına alındı. İçinde bulunan teröristlerle beraber sığınakların imha edildiği belirtildi.

ŞEN YAYLA BÖLGESİ

Buarada, yine önceki gece saat 23.15-23.47 arasında alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Muş Şenyayla kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKKya ait bomba yüklü bir araç, 2 sığınak ve 2 silah mevzii ateş altına alınarak imha edildi.

DERECİK BÖLGESİ

Hakkarinin çukurca ve Şemdinli kırsalında başlatılan operasyonlar yoğun olarak sürdürülürken, bugün öğlen saatlerinde ise Irakın sıfır noktasında bulunan Şemdinlinin Derecik Beldesi Yeşilova köyü Gerdan Tepe bölgesinde yoğun helikopter hareketliliği meydana geldi. Helikopterlerin kırsal alanda bulunan tepelerde sürekli uçuş yaptığı ve bölgeye asker ve malzeme indirdiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git