Kedilerin yolunu gözlediği muhtar

Mardin’in Ömerli ilçesinde 4 yıl önce kızının getirdiği yavru kediden etkilenen Muhtar Mehmet Ali Turğut, evinin alt katını sokak kedilerine tahsis etti.

Haberler 07.12.2017 - 12:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahalledeki onlarca sokak kedisi, maan harcayarak ve sosyal medya üzerinden bireysel kampanyalar yaparak kendilerine mama alan hayvansever muhtarn yolunu gözlüyor. Kedilerin her birine isim koyan, onlar özel pudralaryla temizleyen muhtar, artan mamalar da dier mahallelerdeki kedilere datyor.

Mardinin Ömerli ilçesi afak Mahallesinde muhtarlk yapan Mehmet Ali Turut, 4 yl önce kz Zehra Nurun okuldan dönerken ceketinin arasna sktrarak getirdii ve gizliden eve soktuu yavru kediden etkilendi. Yavru kediyi görmesiyle beraber dardaki dier kedilerin durumunu düünmeye balayan Turut, karlat kedileri evine alarak, beslemeye balad. Bir süre sonra onlarca sokak kedisini sahiplenen Turut, iki katl bahçeli evinin alt katn barnaa dönütürdü. Burada kediler için özel yuvalar yapan Turut, zaman zaman maan harcayarak, zaman zaman da sosyal medya üzerinden bireysel kampanyalar balatarak, kedilere mama temin ediyor. Kedilerin mamasn vermek için her gün 05.30da uyanan Turut, her birine ayr ayr isim takt, özel pudralarla temizledii kedilerle birebir ilgileniyor. Turut, artan mamalar da dier mahallelerdeki kedilere datyor.

Para teklifi edenler oldu, kabul etmiyoruz

Her eyin bir kediyle baladn belirten Turut, Kzm 4 yl önce bir yavru kedi getirdi. Kzacamz düündüü için bizden saklad. Hava souktu, çocuklar eziyet etmi kediye, o da eve getirmi. Onu aldk, besledik büyüttük ve kediler çoald. Bir zaman geldi maam kedi mamas temin etmek için harcadm. Baktm olacak gibi deil sosyal medya hesab oluturdum. Mama yardm gelmeye balad. Para teklifi edenler de oldu kabul etmedim. Sadece mama kabul ediyoruz dedi.

Yemek zamanlar 100e yakn kedi toplanyor

Kedileri beslemek için 05.30da uyandn anlatan Muhtar Turut, Kalkp yemeklerini hazrlyorum. Sonra ölen ve akam da yemek veriyorum. Evin alt tarafn özel yuva yaptrdm. Kullanmadmz elbise ve hallar da scak tutmas için oraya koydum. Yemek zamanlar 100e yakn kedi toplanyor. Mamalar fazla olunca dier mahallelere de datyorum. çöp alanlarnda toplanan köpeklere datyoruz. Baka sokak hayvanlarna da bakyorum diye konutu.

Muhtarlk görevini aksatmadan yapyorum

Kedilere özel baktn aktaran Turut, Onlar pudralyorum. Özel frçayla bakmlarn yapyorum. Bütün kedilere tek tek isim verdim. çok mutluyum. Yaantm onlara göre düzenledim. Muhtarlk görevi de yapyorum aksatmadan. Hem insanlarn hem de sokak hayvanlarnn sorunlaryla ilgileniyorum. Mama gönderen hayrseverlere çok teekkür ediyorum ifadelerini kaydetti.

Veteriner Hekim Mesut Da ise, Turutun hayvanlara çok iyi baktn belirterek, zaman zaman kendilerinin de bakmlarn yaptn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git