Kızların eğitimi

Bingöllü kızların atletizmdeki yeteneği okuldaki başarılarını da artırdı

Haberler 29.11.2021 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde Vali Güner Orbay Ortaokulunda okuyan dezavantajl, okula devam sknts ve derslerinde sorun yaayan kz örencilerin atletizmdeki yetenei derslerindeki baarsn da artrd.

Vali Güner Orbay Ortaokulu beden eitimi öretmeni ve atletizm antrenörü Veysel Anacurun 2019 ylnda dezavantajl, okula devam sknts ve derslerinde problem yaayan kz örencileri tespit etti. Söz konusu örencileri spora yönlendirmek için bir yarma düzenleyen Anacur, örencilerin atletizmdeki yeteneini kefetti ve onlarn bu alanda yetimesini salad. Anacur, yaklak 3 yldr emek verdii örencilerinin lisansl sporcu olmasn salad.

BAARILARIYLA GÖZ DOLDURUYORLAR

Okul ve Olimpiyat Spor Kulübü adna çeitli yarmalara katlan örenci Tülin Barut, Büra Tekba, Gülya Güler, Merve Gezici ve Yamur Akarbulut, ilde elde ettikleri baarlarn yan sra bu yl 23 ubatta Osmaniyede düzenlenen Okullar Aras Kros Yarmasnda Türkiye üçüncülüü, mays aynda Gaziantepte düzenlenen Atletizm Gelitirme Projesi Türkiye Finalinde Türkiye ikincilii elde etmeyi baard.

Kz örenciler, Atletizm Ankara l Temsilcilii tarafndan Ankarada gerçekletirilen ve 26 takmn mücadele ettii 10 Kasm Atatürkü Anma Kousunda da ampiyon olmann mutluluunu yaad.

Takm, Bingöl Gençlik Spor l Müdürlüü bünyesindeki Sporcu Kamp Eitim Merkezinin desteiyle çalmalarn sürdürüyor. Spor sayesinde eitimlerine de dört elle sarlan kz örenciler, gelecekte de milli takmnda yer alarak, baarlar elde etmeyi hedefliyor.

SPORLA OKULA KAZANDIRILDILAR

Anacur, AA muhabirine, örencilerin spor sayesinde eitime kazandrlmas için 2019 ylnda harekete geçtiini söyledi.

Kz örencilerden oluan takm kurduktan sonra, devamszlk yapan örencilerin okula düzenli gelmeye baladn belirten Anacur, öyle konutu:

Kzlarmzda maalesef maddi durumu iyi olmayan, okula düzenli devam etmedikleri için snfta kalanlar vard. Bu ekilde topladk, çocuklar bir araya getirdik. Onlar da atletizme gönül verdiler. Bizlerle beraber okulda takmmz kurduk ve yarlara katlmaya baladk. çocuklar heyecan ve stres nedeniyle önemli yarmalara hazrlamann kolay deil. Türkiye ampiyonu olduktan sonra daha fazla öz güven geldi ve yeteneklerinin farkna vardlar. Sporla birlikte okuldaki baarlar da artt.

Bundan sonra bölgesel kros yarmasna katlacaklarn ifade eden Anacur, Sporcularmzn yalar küçük olduu için ülke dna çkamyorlar. Gelecek adna Balkanlardan balayp, Avrupa, dünya ve olimpiyatlara katlmay hedefliyoruz. çocuklarmzda bu yetenek var. nallah bu hedefi gerçekletireceiz. Hedefimiz, ilimizi ve ülkemizi en iyi ekilde temsil edebilmek. ifadelerini kulland.

18 KLO VERD

Takmda yer alan 7. snf örencisi Tülin Barut (13) daha önce futsal ile ilgilendiini, antrenör Anacurun çabasyla atletizme yöneldiini anlatt.

Kilolu olduum için atletizme balayamamtm. Hrs yaptm, 58 kilodan 40 kiloya indim. Kendime inandm ve güvendim. Hiçbir ekilde pes etmemeyi örendim. diyen Barut, hedefinin ay yldzl forma giyerek, ülkeyi en iyi ekilde temsil etmek olduunu kaydetti.

7. snf örencisi Büra Tekba ise sporun hayatn olumlu yönde deitirdiini dile getirdi. Atatürkü Anma Kousunda ampiyon olmann mutluluunu yaadklarn aktaran Tekba, Tabii bunun sebebi hocamzd. Okula gitmeyecektim. Hocamla tantktan sonra kararm deiti. Hayalim ülkemi en iyi ekilde temsil edebilmek. Baarsn örnek aldm sporcu da Usain Bolttur. diye konutu.

Örenci Gülya Güler de baar gösterdikçe imkanlarn da arttn gördüklerini dile getirerek, atletizm sporunu çok sevdiini, sporda baarl olmak istediini ifade etti. Güler, Ay-yldzl formay giyerek, Avrupa ve Balkanlarda ampiyon olmay hayal ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git