Köy köy gezip engelli ve yatalak hastaları tıraş ediyor

Van'ın Muradiye ilçesinde Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay, engelli ve yatalak hastaların evlerine giderek saç ve sakal tıraşlarını yapıyor, ihtiyacı olanlara ayarlanabilir yatak temin ediyor.

Haberler 21.01.2018 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe merkezinde yaayan berber Yay, yaklak 3 aydr kendi aracyla en ücra köylere giderek engelli ve yatalak hastalarn saç ve sakal tralarn yapyor.

Bu kiilerle yakndan ilgilenerek sohbet eden Yay, ihtiyaç sahibi hastalara da hayrseverler araclyla ayarlanabilir yatak hediye ediyor.

Yay, gazetecilere yapt açklamada, engelli ve yatalak hastalar haftada bir kez ziyaret ettiklerini söyledi.

Bir anlamda evde kuaför hizmeti verdiklerini belirten Yay, Dernek olarak ilçemizde tüm engelli ve yallarmza elimizden geldiince yardmc oluyoruz. imdi de kiisel bakm ihtiyac olan, hastanede yatan ya da evlerinden dar çkamayan yallarmz ve engelli kardelerimize kuaför hizmetini ulatrp hayr dualarn alyoruz. dedi.

Kronik Obstrüktif Akcier Hastal (KOAH) bulunan 63 yandaki Nezir çeliki Beyda köyündeki evinde ziyaret eden Yay, Bu hastamz yeni evine gelmi, eine ait oksijen tüpünü kullanyor. Bunu da yeni örendik. Bu hastamza da bir tüp ve bir elektrikli oksijen cihaz getireceiz. Daha rahat etmesi için ayarlanabilir yatak temin edeceiz. Yani sadece saç sakal deil, dier ihtiyaçlarn da karlayarak rahat etmesini salayacaz. diye konutu.

Yay, kemik erimesi bulunan KOAH hastas 43 yandaki Ömer Sarnn 21 yldr evden çkamadn ve onun yatak ihtiyacn karlayarak saç ve sakal bakmlarn yaptklarn, 75 yandaki hasta Mehmet Klça yatak hediye ettiklerini ve tran yaptklarn dile getirdi.

Beyda Mahallesinde KOAH hastas 75 yandaki Hüseyin çelik ise yaklak 20 yldr yatalak olduunu ifade etti.

Devletin kendisine sahip çktn anlatan çelik, Saolsun bu hayrsever berber kardeimiz de her hafta gelerek benim saç sakalm keserek bu hizmetimi yapyor. Allah ondan raz olsun. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git