Köylüler bırakmasını istemediği için 80 yaşında çalışıyor

Elazığ'da kentin tek semercisi Ahmet Semerci (80), 65 yıldır bu işi yapıyor. Baba mesleği ve soyadını aldığı mesleğini, köylüler 'bırakma' dediği için devam ettiren Semerci, "80 yaşındayım bırakmak istiyorum ama köylüler 'bırakma' diyor. Gelip öğrenen de yok, beğenmiyorlar. Ne yapalım? Elazığ'daki tek semerciyim" dedi.

Haberler 18.06.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda yaayan 5 çocuk babas Ahmet Semerci, 15 yandayken semerci babasnn yannda çalmaya balad. Daha sonra kendi i yerini açan Semerci, 5 çocuunu da bu meslei yaparak büyütüp, üniversite okuttu. Binek hayvanlarn kullanmnn azalmas ve i yerlerinin kapanmasnn ardndan Ahmet Semerci, kentteki tek semerci olarak çar Mahallesinde varln sürdürdü. 3 günde 1 semer yapabilen Ahmet Semerci, soyadn da ald mesleini gelip örenmek isteyen kimsenin de olmadn ve yalla bal artk çalmakta zorlandn belirtiyor.

Bütün ii elleriyle yaptn anlatan Ahmet Semerci, u ifadeleri kulland:

Semer için önce çulu söküp slatyorum, düzeltiyorum. Ondan sonra çulu dikip otlarn koyuyorum. Otunu koyduktan sonra aaçlarn yapp derisini bitiriyorum. Aaçlar üzerine balyorum, ondan sonra da keçesini çekip binek yerini yaparak semeri bitiyorum. 3 günde ancak yapabiliyorum. çünkü aaçlar keser ile ellerimle yapyorum. Meslei babamdan örendim. Bir erkek 4 kz çocuum var. Allaha ükür semerin geliriyle hepsi üniversite okuyup bitirdi. Artk yapamyorum. 80 yandaym brakmak istiyorum ama köylüler brakma diyor. Gelip örenen de yok, beenmiyorlar. Ne yapalm? Elazdaki tek semerciyim. Baka kimse yok. Artk yapamyorum. Ayda 3-5 tane her neyse satlyor. Allahn keremine ükür emeimi çkaryor.

Ana Sayfaya Git