Lice'de sıcak temas

Lice ve Genç kırsalında, PKK ile sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir uzman çavuş şehit olurken, 4 PKK'lı öldürüldü. PKK'nın yedek sığınakları da ortaya çıkarken, Genç'te bir sığınakta 5 PKK'lının cesedi bulundu.

Haberler 09.03.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ve Genç krsalnda, PKK ile scak temas saland. çatmada bir uzman çavu ehit olurken, 4 PKKl öldürüldü. PKKnn yedek snaklar da ortaya çkarken, Gençte bir snakta 5 PKKlnn cesedi bulundu.

HAVADAN VE HAREKAT

Lice, Hani ve Kulp ilçeleri ile Bingöl snrlar arasndaki bin kilometrekarelik alanda 5 Martta 9 bin komando, polis özel harekat ve geçici köy korucusunun katlm ile balatlan son yllarn en büyük operasyonu devam ediyor.

Sava uçaklar ve helikopterlerin de zaman zaman havadan destek verdii operesyonda, dün PKKl grup ile scak temas saland.

SICAK TEMAS SALANDI

Teröristlerin açt ilk atete ar yaralanan 1 uzman çavu, kaldrld hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit oldu. Ayn çatmada 4 terörist ise güvenlik güçleri tarafndan ölü ele geçirildi. Böylece Lice krsalnda çkan çatmalarda etkisiz hale getirilen PKKl says 8e çkarken, operasyon devam ediyor.

1 KADIN 4 ÖRGÜT ÜYES

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, Lice ilçesinde 5 Martta balatlan operasyonun baar ile devam ettii belirtilerek, cra edilen operasyon kapsamnda, 7 Mart 2017 günü saat 19.00dan, 08 Mart 2017 günü saat 17.00ye kadar güvenlik kuvvetlerimizce yaplan çalmalarda, Lice ilçesi Güldiken köyü Eskiköy mezras mülki snrlarnda bir grup BTÖ mensubuyla salanan silahl çatma neticesinde, 1i bayan 3ü erkek olmak üzere toplam 4 terörist etkisiz hale getirilmi, 1 M-16 Piyade Tüfei, 3 adet Kalanikof Piyade Tüfei, 1 Glock marka tabanca ele geçirilmitir. BTÖ mensubu teröristlerce girilen silahl çatma neticesinde 1 kahraman silah arkadamz yaralanm, sevk edildii devlet hastanesinde yaplan tüm müdehalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur denildi.

ELE GEçRLEN MALZEMELER

Valilik açklamasnda, hem Lice hem de Bingöl Genç ilçesinde devam eden operasyonda bugüne kadar 19 terörist silah ve teçhizatlaryla birlikte etkisiz hale getirildii, operasyonlarda, 3 M-16 Piyade Tüfei, 9 Kalanikof Piyade Tüfei, 1 Dragunov Keskin Nianc Tüfei, 1 PKMS (Bixi) Makineli Tüfek, 4 M-16 Piyade Tüfei arjörü, 21 Kalanikof Piyade Tüfei arjörü, 120 Kalanikof Piyade Tüfei Fiei, 7 el bombas, 2 Glock marka tabanca, 1 Yaesu el telsizi ve çok sayda örgütsel doküman ele geçirildii de belirtildi.

UZMAN çAVUUN KML

Licedeki çatmada ehit düen Jandarma Uzman çavuun Ali irin olduu açkland. çorumun Dodurga lçesi nüfusuna kaytl olan 25 yandaki uzman çavu Ali irin, 1.5 yldr Diyarbakr Ergani Jandarma Komanda Tabur Komutanlnda görev yapyordu. ehit uzman çavu Ali irin, evliydi. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada Lice lçesine bal Güldiken Köyünün Eskiköy Mezrasnda dün çkan çatmada yaralanan uzman çavu Ali irinin, kaydrld Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Hastanesinde yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamad belirtildi.

CENAZE TÖREN DÜZENLEND

ehit Uzman çavu irin için 7. Kolordu Komutanlnda bir tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Vali Yardmclar Tuba Koal, Mehmet çar Özpolat ve Sercan Gökdemir, Yeniehir lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakan Vekili Dr. Mehmet Özel, Kayapnar lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakan Vekili Mustafa Klç, Sur lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, askeri ve mülki erkan, ehidimizin ailesi ve silah arkadalar katld.

Tören, ehidin naann katafalka koyulmasyla balad. Sayg duruunun ardndan ehidin özgeçmii okundu. Yüzba Aydn Aslan tarafndan birlik adna yaplan konumann ardndan ehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda ehidin naa defnedilmek üzere Memleketi çorum linin Dodurga lçesine uurland.

5 PKKLI DAHA ETKSZ HALE GETRLD

Diyarbakr Lice operasyonu ile ayn gün Bingöl 49uncu Komando Tugay Komutanl emir komutasnda gerçekletirilen Bayrak-41 ehit Binba Turgay çelik-6 operasyonunda ise bugün 5 teröristin daha etkisiz hale getirildii belirtildi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köger, Genç lçesi Sagöze Öksetepe bölgesinde bir snak içerisinde aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de olabileceini deerlendirdikleri 5 teröristin daha cesedinin bulunduunu söyledi. Vali Köger, dün de ayn bölgede 6 teröristin etkisiz hale getirildiini belirterek, son iki gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist saysnn 11 olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git