Liseliler, Tiyatro Festivali'nde buluştu

Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali başladı. Festivale katılan okullar, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.

Haberler 11.05.2015 - 15:04 Son Güncelleme : 11.05.2015 - 15:04

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, liseli tiyatrocular, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü. Ellerinde, Tiyatro, hayattır, Tiyatro, tebessümdür yazılı dövizler bulunan öğrencilere güzergahtakiler dealkışlayarak destek verdi. Bu yıl Kayserinin yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Malatya ve Rizeden; yurtdışından ise Macaristan, Fransa ve Almanyadan toplam 37 okul, festivale katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından10 yıldır düzenlenen festivalde bugüne kadar 250 okul sahneye çıktı. Festivale, Türkiyenin ünlü tiyatrocuları da katılarak gençlerle bir araya geldi.Etkinliğe katılarak öğrencilerle tecrübelerini paylaşan sanatçılar arasında Tekin Akmansoy, Semih Sergen, Metin Serezli, Can Gürzap, Salih Kalyon, Ufuk Özkan, Zihni Göktay, Emin Olcay, Abdullah Şahin, Serpil Tamur, Veysel Diker gibi oyuncular bulunuyor.

Ana Sayfaya Git