Mağara Butik Olacak

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "Üçyol Ekolojik Köy Projesi"nin yaşama geçirilmesiyle 8 mağara butik otel olarak faliyet gösterecek.

Haberler 23.09.2017 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasankeyfe bal Üçyol köyünde, ilçe Kaymakamlnca 2015 Yl Güdümlü Proje destei kapsamnda hazrlanan Üçyol Ekolojik Köy Projesi Dicle Kalknma Ajans (DKA) ve Batman Valiliinin de desteiyle hayata geçiriliyor.

Hasankeyf Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, ilgili kurum amirleriyle Üçyol köyüne giderek yerinde incelmelerde bulundu.

Baygüven, burada yapt konumada, yaplacak projenin Kaymakamlk ile Dicle Kalknma Ajans (DKA) Genel Sekreteri Ylmaz Altnda tarafndan daha önce imzalandn anmsatarak, butik otele dönütürülecek 8 maara, hobi bahçeleri, yürüyü yollar ve kamp alanlar ile Türkiyenin örnek köyünün oluturulmasnn hedeflendiini söyledi.

Baygüven, unlar kaydetti:

lçemize turizm anlamnda büyük katk salayacak olan Üçyol Ekolojik Köy Projesinin sözlemesini büyük özveri ve çalmalarn sonucunda imzaladk. Projemize büyük ölçüde hibe destei salayan Dicle Kalknma Ajansna teekkür ederiz. Projenin eksikliklerinin tamamlanarak en ksa sürede ihaleye çklarak projeyi tamamlamak için çalyoruz. Projenin tamamlanmasyla birlikte Türkiyenin örnek köyünün oluturularak turizm boyutunda ilçemize ciddi anlamda katk salayacak.

Ana Sayfaya Git