Mekke'nin fethi kutlanacak?

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Diyarbakır'da "Mekke'nin Fethi Programı" düzenlenecek.

Haberler 31.12.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeryüzünün ilk binas Kbenin bulunduu ehir olan Mekkenin, slam ordularnca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmesi dolaysyla Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Diyarbakr ubesi tarafndan Mekkenin Fethi Program gerçekletirilecek.

AGD Diyarbakr ube Bakan Abdurrahman Ergin, dernek binasnda yapt açklamada, programn, 31 Aralk Sal günü saat 18.30da düzenleneceini bildirdi.

MEKKENN FETH ETKNL

Milli Piyango ad verilen oyunla kitlelerin kumarla buluturulmasn salayan ve kötülüklere giden yollar açan her türlü elence anlayn reddettiklerini dile getiren Ergin, Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldran, insanlar ehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlakszl yapmaya sevk eden, gençlerimizde alkol ve uyuturucu bamllna giden yolu açan, insan bedenini metalatran elence anlayna kar tepki koymann her erdem sahibi insann görevi olduunu düünüyoruz. dedi.

DYARBAKIRLILAR DAVET EDLD

AGD olarak, 31 Aralk Pazartesi akam Türkiye genelinde yaklak 600 noktada Mekkenin Fethi Program yapacaklarn anlatan Ergin, Bilindii üzere, yeryüzünün ilk binas Kbenin bulunduu ehir olan Mekke, slam ordularnca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmitir. Biz, bu programlar düzenlerken fethin hicri ya da miladi yldönümünü ya da fethin kronolojisini konumadan ziyade fetih ruhunun kuanlmas derdindeyiz. Ayrca biz, stanbulun, Diyarbakrn, Kudüsün ve Mekkenin fethinin birbirleriyle bal olduunu ve bu fetihlerin ayn zamanda vahyin insanla çars olduunu düünüyoruz. ifadelerini kulland.

Ergin, 31 Aralk Sal günü saat 18.30da Cegerxwin Kültür Merkezinde gerçekletirecekleri programa bütün vatandalar davet etti.

Ana Sayfaya Git