Metaverse konferansı

Batman'da "Oyun Teknolojileri, NFT ve Metaverse" konferansı düzenlendi

Haberler 05.03.2022 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Bilgisayar Mühendislii Bölümü Öretim Üyesi ve Simsoft kurucu orta Prof. Dr. Veysi ler, Türkiyede bir ekosistem olutu artk. Telefonlarda oynanan oyunlar gelitirmede biz dünyada bir numarayz. dedi.

Batman Üniversitesi Rektörlüü konferans salonunda Oyun Teknolojileri, NFT ve Metaverse konulu konferans veren Prof. Dr. ler, örencilerle bir araya geldi.

ler, salgnla birlikte dünya genelinde mobil ve online oyunlara çok büyük bir ilginin olduunu söyledi.

Bu durumun oyun firmalar açsndan iyi bir frsat dourduunu belirten ler, Türkiyede de bu ortamdan istifade eden oyun firmalarnn bulunduunu hatrlatt.

Bütün dünyada oyun pazarn büyüklüünün 200 milyar dolara yaklatn kaydeden ler öyle devam etti:

OYUN TEKNOLOJLER, NFT VE METAVERSE

Bu aslnda hem film hem de müzik sektörünün toplamndan da büyük bir rakam. Bu pazarn önemli bir ksm da mobil oyunlar içeriyor. Türkiyede bir ekosistem olutu artk. Telefonlarda oynanan oyunlar gelitirmede biz dünyada bir numarayz. Her gün bir firma ya satlyor ya yatrm alyor. Bunlar 3, 5, 10 kiilik oyun firmalar yapyor. Geçen aylarda bir firma bir oyunu 200 milyon dolara satt.

Oyun üretiminin artk sadece stanbul ve Ankara ile snrl olmadn, Türkiyenin dört bir yannda oyun üreten ekiplerin ortaya çktn aktaran ler, Türkiyenin her yerinden oyun gelitiren ekiplerin bulunduunu bildirdi.

Önemli olan bunlara biraz daha kurumsal bir ekilde destek verebilmek. Ona da kümelenme diyoruz. Burada bir küme oluturabilirsek bu küme sayesinde aslnda rekabet gücü de Batmandaki oyun gelitiricileri açsndan daha iyi olur diye düünüyorum.

ler, konferansta bu alana merakl kiiler için çok kaynak bulunduunu aktardn dile getirdi.

Oyun sektöründe çok ciddi ihracatn olduunu belirten ler, yaklak 3 milyar dolarlk bir ihracatn beklendiine dikkati çekti.

Sektörün yaratc ve yenilikçi olduunu ifade eden ler, Öyle binlerce kii çaltrp 100 milyon dolar ihracat yapmyorlar. 10 kiiyle 100 milyon dolar ihracat yapyorlar. çok yüksek katma deerli bir sektör. Dolaysyla bu sektörün içinde sadece oyun yok. Marketing pazarlama, video, fotorafçlk, el sanatlar gibi birçok alan var. ifadesini kulland.

Baar hikayeleri çktkça yatrmclarn da bu alan merak edeceini aktaran ler, Batmanda da bu alana yatrm yaplabilmesi için bir fon oluturma çalmalarnn olduunu dile getirdi.

Prof. Dr. ler, Batman bir giriim sermayesi fonu kurma niyetimiz var. O kurulursa Batmandaki bu giriimlere yatrm yaplacak ve onlara eitim de vereceiz. Batmanda da artk bir marka haline gelebilir. Dier yerlerde zaten var. Bunu bir marka haline getirmek önemli. dedi.

Ana Sayfaya Git