Meteorolojiden kar yağışı ve fırtına uyarısı

Marmara'nın güneyi, Ege'nin iç bölgeleri, Akdeniz'in batısıyla Konya'nın güney ve batısında kuvvetli kar yağışı, Ege Denizi ve Marmara'da fırtına bekleniyor.

Haberler 18.12.2021 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Meteoroloji, Marmarann güneyinin yükseklerinde, Egenin iç bölgelerinde, Akdenizin batsnn yüksekleriyle Konyann güney ve batsnda kuvvetli kar ya, Ege Denizi ve Marmarada frtna beklendiini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüü tahminlerine göre, yarn Balkesirin kuzey ve dou ilçeleri, Bursann güney kesimleri ile çanakkalenin Yenice, çan, Biga ilçelerinin 400-500 metre üzeri yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar ya bekleniyor.

Ayrca yarn, Kütahya ve Eskiehir çevreleri ile akam saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Denizlinin 700-800 metre üzeri yüksek kesimleri ile Mulann 900 metre üzeri yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar ya öngörülüyor.

Yarn akam saatlerinden sonra Burdurun güney ve dousunun yüksekleri, Isparta, Antalyann 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimleri ile Konyann güney ve batsnda da kuvvetli kar yalarnn etkili olaca tahmin ediliyor.

Kar yalarnn Mula ve Denizlinin yükseklerinde yarn gece saatlerinden sonra, Antalyann dousunun yüksekleri ile Konya çevrelerinde pazar günü akam saatlerinden sonra dier yerlerde pazar günü akam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

- Frtna uyars

Tahminlere göre Ege Denizinde kuvvetli frtna, Marmarada ise frtna öngörülüyor.

Marmarada rüzgarn, yarn öle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoudan 6 ila 8 kuvvetinde, frtna eklinde esecei, pazar günü akam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecei tahmin ediliyor.

Kuzey Egede rüzgarn yarn ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoudan 6 ila 8 kuvvetinde, frtna eklinde, yer yer 9 kuvvetinde, kuvvetli frtna eklinde esmesi, pazar günü akam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Güney Egede ise rüzgarn yarn öle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoudan 6 ila 8 kuvvetinde, frtna eklinde, yer yer 9 kuvvetinde, kuvvetli frtna eklinde esecei tahmin ediliyor. Kuvvetli frtnann pazar günü gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedecei öngörülüyor.

Vatandalarn, kar yalar ve frtna nedeniyle ulamda yaanabilecek aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olmalar istendi.

Ana Sayfaya Git