Mevsim ekimde şaşırdı

Ekimde en yüksek sıcaklık Cizre'de, en düşük sıcaklık Erzurum'da ölçüldü

Haberler 17.11.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede ekim aynda en yüksek scaklk 38,3 dereceyle Cizrede, en düük scaklk ise sfrn altnda 10,7 dereceyle Erzurumda ölçülürken ekim ay ortalama scakl 15,1 derece ile uzun yllar ortalamasnn 0,1 derece altnda gerçekleti.

Meteoroloji Genel Müdürlüü verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiyede uzun yllar ekim ay ortalama scakl 15,2 derece olarak kaydedildi. Bu yl ekim ay ortalama scakl ise 0,1 derece düerek 15,1 derece oldu.

Ekim aynda en yüksek scaklk 38,3 dereceyle Cizrede, en düük scaklk ise sfrn altnda 10,7 dereceyle Erzurumda kaydedildi.

Geçen ay ortalama scaklk Zara, Bolu, Karabük, spir, Nallhan, Kars, Doubeyazt çevrelerinde mevsim normallerinin altnda, çanakkale, Bandrma, zmir, Isparta, Alanya, Silifke, Acpayam, Kale/Demre, Samanda, Diyarbakr, rnak, Ceylanpnar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, yurdun dier bölgelerinde mevsim normalleri civarnda kaytlara geçti.

Türkiyede 1971den beri en yüksek ortalama scaklk 18,4 derece ile 2020 ylnn ekim aynda kaydedildi. Ölçümlere göre ortalama scakln 15,1 derece olduu 2021 ylnn ekim ay, 51 yln en yüksek 30. ekim ay olarak kaytlara geçti.

MARMARA BÖLGESNDE EN YÜKSEK SICAKLIK SAKARYADA

Ekim aynda Marmara Bölgesinde ortalama scaklk çanakkale, Bandrma çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda gerçekleti. Bölgenin ekim ay uzun yllar ortalama scakl 15,4 derece iken, geçen ay 15 dereceye dütü. Bölgede en düük scaklk 1,6 derece ile Balkesirde, en yüksek scaklk ise 28,7 derece ile Sakaryada ölçüldü.

Ege Bölgesinde ortalama scaklklar zmir ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda kaytlara geçti. Bölgenin ekim ay uzun yllar ortalama scakl 16,8 dereceden 16,6 dereceye dütü. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 1,4 dereceyle Kütahyada, en yüksek scaklk ise 32,2 dereceyle Marmariste tespit edildi.

Akdeniz Bölgesinde ekimde ortalama scaklklar, Isparta, Alanya, Silifke, Acpayam, Kale/Demre, Samanda çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda kaydedildi. Bölgenin ekim ay uzun yllar ortalama scakl 18,9 dereceyken, bu yln ekim aynda 19,6 dereceye çkt. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 3,3 derece olarak Göksunda, en yüksek scaklk ise 35,8 dereceyle Kozanda yaand.

ç ANADOLUDA EN YÜKSEK SICAKLIK KARAMANDA

ç Anadolu Bölgesinde scaklklar Zara çevresinde mevsim normallerinin altnda, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda gerçekleti. Bölgenin ekim ay uzun yllar ortalama scakl 12,1 derece iken, bu yln ekim aynda 11,6 derece oldu. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 10,1 derece ile Kangalda, en yüksek scaklk ise 29,7 derece ile Karamanda ölçüldü.

Karadeniz Bölgesinde ortalama scaklklar Bolu, Karabük, spir, Nallhan çevrelerinde mevsim normallerinin altnda, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda ölçüldü. Bölgenin ekim ay uzun yllar ortalama scakl 14 dereceden geçen ay 13,4 dereceye dütü. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 6 dereceyle Bayburtta, en yüksek scaklk ise 32 dereceyle Bartnda yaand.

Dou Anadolu Bölgesinde geçen ay ortalama scaklk Kars, Doubeyazt çevrelerinde mevsim altnda, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda gerçekleti. Bölgenin ekim aynda en düük scaklk sfrn altnda 10.7 derece ile Erzurumda, en yüksek scaklk ise 30,6 dereceyle Erganide tespit edildi.

Güneydou Anadolu Bölgesinde ortalama scaklk Diyarbakr, rnak, Ceylanpnar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri civarnda gerçekleti. Bölgenin ekim ay uzun yllar ortalama scakl 19 dereceden, bu ekim aynda 19,9 dereceye yükseldi. Bölgede en düük scaklk 3,4 dereceyle Batmanda, en yüksek scaklk ise 38,3 dereceyle Cizrede kaydedildi.

Ana Sayfaya Git