Nemrut Krater Gölü, ziyaretçilerini büyülüyor

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü, bünyesinde barındırdığı sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri ve el değmemiş doğasıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor

Haberler 05.07.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransz Mickael Tetuanui Tuahva ve Anais Pichard, kamp kurduklar Nemrutda muhteem doay fotoraflyor

Mickael Tetuanui Tuahva:

Türkiye güzel memleket. Buralar huzur dolu ve çok sevdik

Anais Pichard:

Bilmediimiz, görmediimiz yerleri görüyoruz. nsanlar Fransada böyle yerleri bilmiyorlar. Buradan fotoraflar alyoruz ki onlarda örensinler

BTLS Bitlisin Tatvan ilçesinde dünyann ikinci, Türkiyenin en büyük krater gölü olma özelliine sahip Nemrut Krater Gölü, doal güzelliiyle yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çekiyor.

Tatvan ilçesinde 2 bin 250 rakmda 13 kilometrekarelik yüz ölçümüyle bünyesinde barndrd scak ve souk gölleri, buz maaras, buhar bacas, ku türleri ve doal güzelliiyle kentin en önemli turizm destinasyonlar arasnda bulunan Nemrut Krater Gölü, her yl çok sayda yerli ve yabanc turisti arlyor.

Avrupal Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü de alan seyrine doyumsuz manzaras ve el dememi doasyla kefedilmeyi bekleyen Nemrut, adeta görenleri büyülüyor.

Günübirlik gezi düzenleyenler veya kamp yapan doa merakllar, Nemrut Kalderasnn esiz manzarasn fotoraflyor.

Yaklak bir ay önce Fransadan yola çkan ve Nemrut Krater Gölüne gelen Fransz çift Mickael Tetuanui Tuahva ve Anais Pichard da Nemrutun muhteem doasnda kamp yapmann mutluluunu yaad.

Tuahva, AA muhabirine yapt açklamada, seyahatleri kapsamnda Fransadan Türkiyeye geldiklerini belirterek, Türkiyedeyiz. Bafra Gölü güzeldi. Sonrasnda Kapadokyadaydk. imdi buradayz. Buradan rotamz Moolistana çevireceiz. Türkiye güzel memleket, insanlar ho. Misafirperverlikleri artc. Buralar huzur dolu ve çok sevdik. Bu esiz yerden fotoraf almak için burada durduk. diye konutu.

Pichard ise Fransada yaadklarn ve seyahat etmek için bir ay önce yola çktklarn, Almanya, Avusturya, Macaristan, Romanya, Bulgaristann ardndan 15 gündür Türkiyede olduklarn anlatt.

Pichard, Türkiyeden Moolistana giderken ran, Azerbaycan, Hazar Denizi, Kazakistan, Krgzistan ve Rusyay geçeceiz. Otomobille seyahat edeceiz. Burada manzaray ve insanlar kefediyoruz. Hepsi ahane. Bilmediimiz, görmediimiz yerleri görüyoruz. Tatvana yakn olan birçok yeri kefediyoruz. çünkü insanlar Fransada böyle yerleri bilmiyorlar. Buradan fotoraflar alyoruz ki onlarda örensinler. dedi.

anlurfann Viranehir ilçesinden Nemruta gelerek burada arkadayla kamp yapan Ahmet Dadeviren ise Nemrut Krater Gölünü ilk defa gördüünü ve çok beendiini söyledi.

Dadeviren, Burada olmaktan mutluyum doayla ba baasnz. Burann kefedilecek bin bir srrnn ve gizeminin olduunu düünüyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git