O daktilo Tatvan'da

Said-i Nursi'nin ifadesinin yazılığı daktilo tatvanda ortaya çıktı

Haberler 30.03.2012 - 11:02 Son Güncelleme : 30.03.2012 - 11:02

Said-i Nursinin İstanbul Eminönüdeki Cibali Polis Karakolunda ilk ifadesinin yazıldığı söylenen daktilo, Bitlisin Tatvan İlçesinde yerel yayımlanan Tatvan Gazetesi sahibi Ferhan Çelebide ortaya çıktı.

52 yıl önce babası tarafından İstanbuldan Bitlise getirilen daktilonun kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ferhan Çelebi, Babamın bana mirası. Babam bu daktiloyu korumamı bana vasiyet etti. Ben de çocuklarıma vasiyet edeceğim dedi.

ÜSTADIN DAKTİLOSU

Bitliste gazetecilik yapan Vehbi Çelebi, 1960 yılında İstanbulda bir müzayede aldığı Saidi-i Nursinin ilk ifadesinin yazıldığı söylenen daktiloyu alarak Bitlise döndü. Vehbi Çelebi, 40 yıl sakladığı daktilosunun sırrını kendisi gibi gazeteci olan oğlu Ferhan Çelebiye anlatarak daktiloya sahip çıkmasını vasiyet etti.

Babasının 2004 yılında ölümünün ardından daktiloyu alan 57 yaşındaki Ferhan Çelebi, bürosunda bunu muhafaza ediyor. Babası gibi uzun süre ulusal basında da çalışan Ferhan Çelebi, Daktiloyu bir süre kullandım. Arıza yaptı. Tamir ettirecek bir usta bulamadım. Ancak gerekirse başka illerdeki ustalara ulaşacağım ve bu daktiloyu tamir ettireceğim dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır