Protestanlığın 500'üncü yılı kutlaması

MARDİN'de Protestanlığın 500'üncü yılı, Protestan Kilisesi tarafından bir otelde düzenlenen programla kutlandı.

Haberler 02.11.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Protestan Kilisesi tarafndan bir otelde düzenlenen kutlama program, stanbul Anadolu Protestan Kilisesi görevlisinin Levent Knran, Protestanlk hakknda bilgi vermesi ile balad. Salonunun yarsndan fazlasnn bo kald ve katlmclarn çounun da Müslüman olduu programn sunuculuunu sinema oyuncusu Melih Ekener yapt. 500üncü yl kutlama programna Artuklu Kaymakam akir Öner Öztürk, AK Parti l Bakan Mehmet Ali Dündar, HDP l Ebakan Eylem Amak, Diyarbakr- Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve vatandalar katld.

Oyuncu Ekener de tiyatro dolaysyla dünyann birçok ehrini gezdiini ancak Mardin gibi tarihi bir kenti görmediini belirterek, Mardinde farkl bir ruh var. Burada bütün dil, din, rk bir arada yayoruz. Ayrm yapan bütün eyler bir kenara atlm, insan olarak bakyor herkes herkese. Bu bence muhteem bir ey.Büyüklerime sesleniyorum buradaki güzellikleri lütfen korusunlar. Buras brakn Türkiyeye dünyaya örnek olacak bir ehir dedi.

500ÜNCÜ YIL KUTLAMASI

Programda Mardin Valiliinin Dinler ve Diller Korosu Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice ve Süryanice arklar, Süryanice ve Ermenice ilahiler seslendirirken, Güney Koreden gelen Kilise korosu Türkçe Hristiyan ilahileri ile Süryani Krklar Kilisesi Kz Korosu da Süryanice ilahiler seslendirdi.

Programda ayrca Güney Koreli sanatç Sora Limin keman ve Gwansig Parkn piyano dinletileri izleyenleri mestetti. Programa katlan Protestan ve Ortodoks Süryaniler ile Müslümanlar tebrik eden Mardin Protestan Kilisesi Pastörü Ender Peker de, protestanln 31 Ekim 1517 tarihinde kurulduunu, hogörü ehrinde 500üncü yln kutlamann onurunu yaadklarn söyledi. Mardin-Diyarbakr Metropoliti Saliba Özmen ise Süryani cemaati adna bütün Protestanlarn gününü kutlayarak, Bu anlaml günün barmza hogörümüze güç katmasn diliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git