Refeandumun startını verdiler

HDP'li Erdoğmuş: Bizim anayasa anlayışımız, metnin başına 'Özgürlüğün dokunulmazlığı' olmazsa olmazımızdır.

Haberler 03.03.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 03.03.2017 - 10:04

HDP ve bileenlerinin referandumda yürütülecek Hayr kampanyasnn startnn verildii yerlerden biri olan Diyarbakrdaki toplant bir düün salonunda yapld. Toplantya HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, Milletvekilleri Nadir Yldrm, Ziya Pir, Feleknas Uca, Sibel Yiitalp, Nimettullah Erdomu, Altan Tan, Mahmut Torul, Alican Önlü ve mam Taçer ve partileler katld.

Toplantda ilk konumay yapan DTK E Bakan Leyla Güven, isizlik sorununda artk mzran çuvala smadn, KHKlar ile akademisyenler, salkçlar ve emekçiler görevden uzaklatrlp ihraç edildiini belirtirek, AKP, 15 yl boyunca maduriyet politikas ile iktidarda kalmay baard. 16 Nisanda gerçek madurlar sahaya inerek AKPden hesap soracak dedi.

REFERANDUM STARTI

Daha sonra konuan HDP Diyarbakr Milletvekili Nimetullah Erdomu ise, yaadmz corafyann çok zengin, kültürel ve tarihi miras içerisinde barndrdn ifade ederek, Böyle bir corafyada sefaletin hüküm sürmesi, asla ve asla bu corafyann tarihine, halklarna ve inançlarna mal edilemez. Ancak, hüküm süren iktidarlar, bu zenginlikleri sömürmek için, kendi tekellerinde bölütürmek için böyle gerçek d bir iddia ortaya attlar. Deniliyor ki; eer sizin medeniyet ve uygarlnz böyle zengin bir mirasa sahip ise, niçin sizde kavga ve sefalet bitmiyor. Biz de diyoruz ki; demokratik zeminde, 21inci yüzyl dünyasnda bunun çürütülecei günün baladn buradan yeniden ilan ediyoruz diye konutu.

Hak demek için, adaletin ve eitliin olmas gerekiyor. Hakkn hakikatin, olmazsa olmaz iki temel maddesi vardr. Biri eitlik dieri adalettir. Eer bugün eitlik ve adaletten bizi mahrum braktlarsa, slam dünyasnn oturup kendi muhasebesini yapmas gerekiyor diyen HDPli Erdomu, konumasn öyle sürdürdü:

ANAYASA DEKL

Bizim anayasa anlaymz, anayasa metninin bana Özgürlüün dokunulmazl olmazsa olmazmzdr. çünkü özgürlük kimi sistemler için tehdit olarak tanmlanrken, bizim için özgürlük uruna can vereceimiz en büyük gayemizdir. Onlar, kampanyay balatrken anayasa maddelerinin üzerine ilave ederek meydanlara çktlar. Özgürlük karsnda idam daraacn vaat ettiler. Soruyoruz hükümete; siz idamdan ne ümit ediyorsunuz? Amedten haykryoruz; biz Amed halk olarak, eyh Said efendinin Dakap Meydannda daraacna arkadalar ile beraber çekildikleri günden bu yana idamnzdan daraacnzdan korkmayz biz. Amedten sesleniyoruz, sizin o kötürümletirdiiniz o gövde, bu halkn varlndan çkt. Yeniden dirilie 16 Nisanda sadece Türkiye halklar deil bütün cihan ahit olacak.

Ana Sayfaya Git