Resimler Berlin’de sergilenecek

Mardin'in tarihi dokusu ile önemli şahsiyetlerini ziftle çizerek resim sanatında kendine özgü bir tarz oluşturan ressam Nurettin Çakmak, Almanya'nın Berlin kentinde eserlerini sergileyecek. Çakmak "Yaklaşık 20 yıldır zift tekniği üzerinde çalışıyorum" dedi.

Haberler 08.10.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden 2002 ylnda mezun olan ve yaklak 20 yldr zift ile resim sanatnda kendine özgü bir tarz oluturan ressam Nurettin çakmak, sergi çalmalarn tamamlad. Mardinin tarihi dokusunu Almanyada sergileyecek olmann heyecann yaayan çakmak, unlar söyledi:

BERLNDE SERGLENECEK

Üniversiteyi bitirir bitirmez hayalim olan atölyeyi açtm. lk olarak yal boya çaltm, daha sonra zift tekniini kefettim. Yaklak 20 yldr zift teknii üzerinde çalyorum. Bu çalmalarm Almanyann Berlin kentindeki Yunus Emre Enstitüsünde sergileyeceim. 20 yldr Mardinde yayorum. Bu süre zarfnda kentin mimari yaplarn, tarihi dokusunu ve kentte yaayan önemli ahsiyetlerinin portrelerini çalyorum. Yaklak 20 tablo ile Berlindeki sergiye katlyorum. nallah, haftaya bunlar yetitirip göndereceim. Bilindii üzere Mardin; çok önemli bir ehir, hem tarihiyle hem yaayan insanlaryla ve yllar içerisinde birden fazla etnik grubun kardeçe bir arada yaad ehir. Bu nedenle sergimize Kültürlerin çeitlilii ismini verdik.

Berline Yunus Emre Enstitüsünün daveti üzerine gideceini ifade eden çakmak, 11- 17 Ekim tarihleri arasnda sanatseverlere açk olacak sergisinde, Mardinin camileri, kiliseleri ve önemli ahsiyetlerinin portrelerinin yer alacan söyledi.

Ana Sayfaya Git