Resmi plakalı araçlara sıkı denetim

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, resmi taşıt ve sürücüleri, trafikte sıkı denetim altında olacak, resmi plakalı araçlar ayrıcalık tanınmadan kontrol edilecek ve "aracın görev emrinin olup olmadığı, nereye gideceği ve belirtilen güzergahta yer alıp almadığı" gibi soruların bulunduğu "resmi taşıt denetleme formu" düzenlenerek, aracın bağlı olduğu birime gönderilecek.

Haberler 30.07.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, kurumlardaki resmi tat saysnn her geçen gün artt belirtilerek, trafik kazalarna karma oranlarnn azaltlmas amacyla karayollarnda alnacak tedbirler konusunda genelge yaymland.

AA haberine göre, çileri Bakan Süleyman Soylu imzasyla Jandarma Genel Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü ve 81 ildeki valiliklere gönderilen Resmi Tat Denetimleri konulu genelgede, kurumlardaki resmi tat saysnn her geçen gün artt bildirilerek, trafik kazalarna karma oranlarnn azaltlmas amacyla denetimlerin artrlaca kaydedildi.

Genelgede, konunun trafik güvenliinin salanmasnn yan sra kamu kaynaklarnn etkin kullanm ve verimlilii yönünden de önemli olduu vurguland.

Bu kapsamda, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun Kiisel Sorumluluk ve Zarar balkl 12nci maddesine de atfta bulunulan genelgede, u ifadelere yer verildi:

Devlet memurlar, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek ve kendilerine teslim edilen devlet maln korumak ve her an hizmete hazr halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorundadrlar. Devlet memurunun kast, kusur, ihmal veya tedbirsizlii sonucu idare zarara uratlmsa bu zararn ilgili memur tarafndan rayiç bedeli üzerinden ödenmesi esastr.

Resmi tatlarn devlet mal olmas nedeniyle konunun idari ve adli boyutunun da bulunduu belirtilen genelgede, resmi tat sürücülerinin trafik kazalarna sebebiyet veren kural ihlallerinin önüne geçilmesi gerektii ifade edildi.

Yl içinde devam eden denetimlerin nitelik ve saysnn artrlaca bilgisine yer verilen genelgede, tüm kamu kurum ve kurulularndan, gerekli tedbirlerin alnmas ve uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmemesi istendi.

Trafik polisi ve jandarma trafik ekiplerince, yaplan denetimler srasnda resmi tat ve sürücülerine ayrcalk tannmadan kontrol edilecei de genelgede öne çkt.

Kontrollerde her resmi tat için görev emrinin olup olmad, nereye gidecei, belirtilen güzergahta yer alp almad, görevli personelin araçta bulunup bulunmad, aracn cam ve ilgili yerlerde gerekli yazlarn olup olmadn sorgulayan resmi tat denetleme formu düzenlenecek.

Bu kapsamda tespit edilen eksikliklerin tamamlatlmas için düzenlenen formun bir nüshas, aracn kaytl olduu kuruluun o ildeki en büyük amirine ve bir nüshas ise mahallin en büyük mülki idare amirine gönderilecek.

Ana Sayfaya Git