Şehit Ailelerine İş İmkanı Müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Önümüzdeki günlerde, eğer şehit yakınımızın kardeşleri ya da anne babasından istihdam hakkını kullanmayan olursa iki hakkının da çocukları tarafından kullanabilmesi için bir düzenleme yapılacağının müjdecisi olayım." dedi.

Haberler 20.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Önümüzdeki günlerde, eer ehit yaknmzn kardeleri ya da anne babasndan istihdam hakkn kullanmayan olursa iki hakknn da çocuklar tarafndan kullanabilmesi için bir düzenleme yaplacann müjdecisi olaym. dedi.

Bakan Kaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolaysyla Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eitim ve Aratrma Hastanesinde düzenlenen programa katld.

- Sosyal desteklerimizi sürdüreceiz

ehit yaknlarna eitimden istihdama kadar birçok alanda salanan destek ve hizmetlerin çerçevesini vazife ve harp malullerini de kapsayacak ekilde genilettiklerini hatrlatan Kaya, 2013te yaplan hukuki düzenlemelerle vazife ve harp malullüü kapsamndaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatn kaybedenlerin yaknlarna iki, malul olanlara bir istihdam hakk saladklarn söyledi.

Bakasnn yardm ve destei olmadan yaayamayacak derecede ar malul olan gazilere salanan bakm desteini, asgari ücretin net tutarndan iki katna çkarttklarn anmsatan Kaya, öyle konutu: 668 sayl KHK ile ylda iki defa olan ehit yakn ve gazi atamalarnda süreyi ve ya snrn kaldrdk. Önümüzdeki günlerde, eer ehit yaknmzn kardeleri ya da anne babasndan istihdam hakkn kullanmayan olursa iki hakknn da çocuklar tarafndan kullanabilmesi için bir düzenleme yaplacann müjdecisi olaym. ehit yakn ve gazilerimize ekonomik ve sosyal desteklerimizi hiçbir maliyet hesab yapmakszn sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git