Sibirya soğukları

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun salı gününden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesinin beklendiğini duyurdu.

Haberler 20.12.2016 - 10:40 Son Güncelleme : 20.12.2016 - 10:42

Açklamada ayrca souk havayla birlikte özellikle güney ve iç kesimlerde görülecek youn kar yalarnn oluturabilecei ulamda aksamalar, buzlanma, don gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmasnn, meteorolojik tahmin ve uyarlarn takip edilmesinin önem arz ettii vurguland.

Meteoroloji Genel Müdürlüünün sal, çaramba, perembe ve cuma günleri için meteorolojik deerlendirmesi öyle:

* Yurdumuzun yarn (20.12.2016 Sal) Kuzey kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yal sistemin etkisine girecei tahmin ediliyor. Yarn (20.12.2016 Sal) Marmarann dousu, Karadeniz, ç Anadolunun kuzeyi ile Kütahya çevrelerinin yal geçecei tahmin ediliyor. Yalar ky kesimlerde karla kark yamur ve kar , iç kesimlerde ise kar eklinde olaca tahmin ediliyor.

* 21.12.2016 çaramba günü Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yalarn Marmarann kuzeydousu ile Bat ve Orta Karadeniz ky kesimlerinde karla kark yamur, Akdeniz ky kesimlerinde yamur ve saanak, ya alan dier yerlerde kar eklinde olaca tahmin ediliyor. Yalar Akdeniz bölgesinin iç kesimleri , ç Anadolunun güneyi, Güneydou Anadolu Bölgesinin bats ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde youn kar ya eklinde olaca tahmin ediliyor.

* 22.12.2016 Perembe günü Marmarann güney ve dousu, Kuzey ve ç Ege, ç Anadolu, Akdeniz, Bat Karadenizin iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Dou ve Güneydou Anadolunun batsnn yal geçecei, Yalarn Akdeniz bölgesi ve Güneydou Anadolunun batsnda kuvvetli olmak üzere ky kesimlerde yamur ve saanak iç kesimlerde kar eklinde olaca tahmin ediliyor.

* Yal havann 23.12.2016 Cuma günü ve hafta sonunda da yurdun büyük bölümünde sahillerde yamur iç kesimlerde kar olarak etkili olmaya devam edecei bekleniyor.

Ana Sayfaya Git