Sıcak Havaya Nehirli Önlem

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde çobanlık yapan iki kardeş, özellikle hamileler olmak üzere hayvanlarını 50 dereceye yaklaşan sıcaklıklardan korumak amacıyla her gün Dicle Nehri'nden geçiriyor.

Haberler 02.07.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava scaklklar insanlar olduu kadar hayvanlar da etkilemeye balad. çnar ilçesine bal Baakl köyünde çobanlk yapan Mehmet ve Hamza Demir kardeler, baktklar hayvanlar 50 dereceye yaklaan scaklklardan korumak amacyla Dicle Nehrinden geçiriyor. 250nin üzerinde büyükba hayvandan sorumlu olan kardeler, sabah, öle ve akam saatlerinde hayvanlar nehirden geçirerek, özellikle hamile olan hayvanlarn scak havann etkisinden korunmasn amaçlyor.

Susuzluktan hayvanlarn cierleri çürüyebilir

Baakl köyünde aabeyiyle çobanlk yapan 15 yandaki Mehmet Demir, özellikle scak havalarda hayvanlar nehirden geçirdiklerini belirterek, Yazn scak olduu için hayvanlar suya girmezse susuzluktan cierleri çürüyebilir. Böyle olunca da yavru atabiliyorlar. Sabah 5 buçukta gidip, akamda 7 gibi eve geliyoruz. Ölen de suya girip hayvanlar serinletiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git