Sınav heyecanı

Deneyap atölyelerinde binlerce öğrencinin uygulamalı sınav heyecanı başlıyor

Haberler 12.02.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deneyap teknoloji atölyeleri için seçme snavlar bu hafta sonu 27 ilde yaplacak. Teknoloji merakls 16 bine yakn aday örenci, uygulamal yenilenebilir enerji temal teknoloji snavnda ter dökecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakanl himayesinde, Sanayi ve Teknoloji ile Gençlik ve Spor bakanlklar, TÜBTAK ve Türkiye Teknoloji Takm Vakf i birliiyle kurulan deneyap atölyelerinin 3üncü etabnda 15 bin 954 örenci aday, uygulamal snav heyecann yaayacak.

Türkiyede gençlerin, özellikle teknoloji alannda geliimlerine katk salayan kurumlarla hayata geçirilen Deneyap Türkiye Projesinin ilk etabnda 12 ilde, ikinci etabnda 18 ilde eitimler sürdürülüyor.

Projenin üçüncü etabnda ise Ankara, Aksaray, Aydn, Balkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakr, Erzincan, Giresun, Hatay, stanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Krkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, rnak, Tekirda ve Vanda, 36 deneyap teknoloji atölyesi daha faaliyete geçirildi.

3 YIL BOYUNCA ÜCRETSZ ETM

Atölyelerde örencilere 3 yl ücretsiz olarak elektronik, yazlm, yapay zeka, nanoteknoloji, ileri robotik kodlama gibi alanlarda 11 balkta eitim veriliyor.

Bu kapsamda adaylar, 12-13 ubatta, 27 ilde 38 merkezde gerçekletirilecek uygulamal snava katlacak. Örenciler, yenilenebilir enerji kaynaklarndan biri olan rüzgar enerjisini kullanarak, elektrik enerjisi üretecek proje tasarmlaryla hünerlerini gösterip puan toplayacak.

Ana Sayfaya Git