Su seviyesi yükseliyor!

Yağmur’u arama çalışmaları, su seviyesindeki yükseliş nedeniyle güçlükle yürütülüyor

Haberler 04.03.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, Karasu Nehrine düen Yamur Özkan (17) arama çalmalarnda 10uncu güne girildi. Ekipler, etkili olan yamur ve karlarn erimesi sonucu su seviyesi yükselen Karasu ve birletii Murat Nehrindeki arama çalmalarn güçlükle yürütüyor.

MKB Lisesi örencisi Yamur Özkan, 22 ubat akam Sütlüce Mahallesindeki köprüden Karasu Nehrine dütü. Özkann suya dütüünü görenlerin ihbar üzerine bölgeye salk, polis, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin arama çalmalarnda, u ana kadar sonuç alnamad. çalmalar kapsamnda Karasu Nehrinin 7nci kilometresine 50 metre uzunluunda, 120 santimetre yüksekliinde, Karasu ile Murat Nehrinin birletii noktadan 8 kilometreye ileriye de 120 metre uzunluunda, 120 santimetre yüksekliinde alar çekildi.

YEN DALGIçLAR GÖREVDE

Olayn yaand günden beri bölgede arama çalmalarn yürüten Adyaman, Elaz, Van ve Bitlisten Muta görevli dalgçlar, görevlerini Konya, Artvin ve Ordudan gelen ekiplere devretti. Dalgç polisler, Karasu ve birletii Murat nehirlerinde kyda, su yüzeyi ve su altnda aramalarn sürdürüyor. Karlarn erimesi ve etkili olan yamur nedeniyle su seviyeleri yükselen nehirlerde arama faaliyeti güçlükle yürütülüyor.

Ana Sayfaya Git