Sur'da iskelet!

Diyarbakır Sur ilçesinde, odunluk olarak kullanılan bir evin bodrum katında esrarengiz hayvan iskeleti bulundu.

Haberler 08.01.2020 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn ilk yerleim yerlerinden olan tarihi sur ilçesinde yaayan Süleyman Ta, hayvan iskeletini bulduu evi, yllarca sadece odunluk olarak kullandn belirtti.

Daha önce böyle bir eyle karlamadn ifade eden Ta, bulunduklar bölgenin çok eski bir yerleim olduunu ve yerin altnda yaam alanlarnn mevcut olduuna dikkat çekti.

smini bilmediim bu deiik hayvan iskeletini gördüm

Evinde bulduu hayvan iskeletiyle ilk nasl karlatn belirten Ta, Bu hayvan görmeden önce, evimin yakt ihtiyac için odun çkarmam gerekiyordu. Odunlar çkarrken ismini bilmediim bu deiik hayvan iskeletini gördüm. Gördüüm bu hayvan iskeleti ylan m? Gelincik mi? Tam olarak çkaramadm. Bundan dolay herhangi bir hayvana benzetemedim. Baktmz zaman kafa tas deiik, iskeleti deiik, omurgalar deiik ve di yaps gibi bütün her yeri deiik bir hayvan iskeleti ile kar karyayz. Bir de bu hayvan iskeletini ilk gördüüm an ne yapacam bilemedim. eklinde konutu.

Kaldmz yerin altnda eski yaam alanlar mevcuttur

Yetkililere çarda bulunan Ta, Bu haber vastasyla yetkililerin, bulduum hayvan iskeletini tanmlamasn çok isterim. Ayrca sur içi çok eski bir yerleim yeridir. Bundan dolay ismini bilmediimiz birçok hayvann burada yaayabileceini tahmin edebiliyorum. Ayrca anatomisi bozulmasn diye bulduum bu hayvan iskeletine de hiç dokunmadm. Yetkili kiilerin ilgilenip bir açklama yapmasn çok isterim. ifadelerini kulland.

Sur ilçesinin tarihi bir yerleim olduuna vurgu yapan Ta, Bulunduumuz yer çok eski bir yerleim yeridir. Kaldmz yerin altnda eski yaam alanlar mevcuttur. Dikkat ederseniz kar duvarn ortasnda tarihi kolon ve kemer görünebiliyor. Bundan dolay yaam alan olduu belli oluyor. Ayrca Diyarbakr ehri birçok medeniyete ev sahiplii yaptn daha önce biliyoruz. Ancak 639 ylnda Diyarbakr fetih edilince slamla ereflendi. dedi.

Ana Sayfaya Git