Susa katliamında ölenler için anma

PKK'nın "Susa Katliamı"nda hayatını kaybedenler anıldı

Haberler 03.07.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Yolaç (Susa) köyünde 26 yl önce PKKllarca camide ibadet edenlerin dar çkarlarak silahla tarand katliamda yaamn yitiren 2si çocuk 10 kii için anma program düzenlendi

DYARBAKIR - Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Yolaç (Susa) köyünde 26 yl önce, PKKllarca camide ibadet edenlerin dar çkarlarak silahla tarand katliamda yaamn yitiren 2si çocuk 10 kii anld.

Silvan ilçesinde asker kyafeti giyen PKKllarn 26 yl önce aralarnda imamn da bulunduu 2si çocuk 10 kiiyi katlettii Yolaç (Susa) köyü katliam, Susa Mazlumlar ve Madurlar Anma, Anlama, Yaatma Yardmlama ve Dayanma Derneinin (Susa-Der) köyde düzenledii programda lanetlendi.

Programa katlanlar önce katliamn gerçekletii Susa Camisini ardndan da saldrda hayatn kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti.

Mezarlktaki program Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

- Biz zalimlere boyun emeyeceiz

Diyarbakrda 6-8 Ekim olaylarnda Kurban Bayramnda ihtiyaç sahiplerine kurban eti datrken vahice öldürülen 4 gençten Hasan Gökgözün babas Mehmet Gökgöz de anma programna katlarak PKKllarn katliamn knad.

Gökgöz, unlar kaydetti:

1990l yllarda bu kardelerimizi ehit eden PKK zihniyeti ile 6-8 Ekim olaylarnda olumu ve arkadalarn ehit eden zihniyet ayndr. PKKnn tek amac slama ve dindar insanlara kar olmaktr. Zalimler o gün de zalimdi, bugün de zalimdir. Biz zalimlere boyun emeyeceiz. Onlarn karna çkacaz ve onlara frsat vermeyeceiz. Bir Hasan deil bin Hasanda gitse biz devam edeceiz ve bunlara frsat vermeyeceiz.

Program, dualarn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git