Tarihi yapıların restorasyonu!

Mardin'de tarihi yapıların restorasyonu için toplantı yapıldı

Haberler 12.09.2020 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mahmut Demirta, Artuklu ilçesi Gül Mahallesinde bulunan tarihi Hüsamiye Medresesi olarak deerlendirilen yapnn durumu hakknda ilgili kurum müdürleri ile toplant gerçekletirdi.

Büyükehir Belediye toplant salonunda Vali Mahmut Demirta bakanlnda gerçekleen toplantya, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardmcs Vahap Özpolat, Diyarbakr Vakflar Bölge Müdürü Metin Evsen, l Milli Eitim Müdürü ehmus Sümer, Büyükehir Belediyesi mar Daire Bakan Vekili Hidayet Ouz, l Kültür Turizm Müdür Vekili Sebahattin Genç ve ilgili teknik birim personelleri katld.

RESTORE EDLECEK

7 bin yllk tarihe sahip kentte birçok tarihi yapnn bulunduunu dile getiren Demirta, Ylda milyonlarca turist arlayan bir ehrimiz var. ehrimizde bulunan tarihi yaplarn bakm, onarm ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor. Tarihi Hüsamiye Medresesini de yerinde inceleyeceiz Bu konuda elbirlii ile elimizden geleni yapp bu tarihi yaplarn gelecee aktarlmas konusunda ura vereceiz. diye konutu.

Toplantda, anlurfa Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu Müdürlüü ile görüülerek, yol haritasnn belirlenmesi karar alnd.

Ana Sayfaya Git