Salk Bakanl ile Kültür ve Turizm Bakanlndan edinileni bilgiye göre, Almanya, Macaristan, çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerin en büyük gelir kaynaklar arasnda termal turizm dikkati çekiyor.
Bata Almanya olmak üzere yurt dnda geni bir alan kapsayan tesislerde, kür merkezleri, kür parklar, su parklar, binicilik parklar, yüksek yatak kapasitesine sahip oteller, hastane, klinik oteller, konser salonlar, ibadet yerleri yer alyor. Bu tesislerde ziyaretçilere hem salk hem dinlenme hem de elence bir arada sunuluyor.
Termal kentler oluturulacak
Kaynak potansiyeli açsndan Avrupada birinci, kaplca uygulamalar konusunda ise üçüncü srada yer alan Türkiyede de tesislerde, yurt dndaki örneklerde olduu gibi birçok aktivitenin bir arada bulunmas için alt yap çalmalarna baland.
Alanda hukuki düzenlemelerin yaplmas ve gerekli yönetmeliklerin hazrlanmasnn ardndan söz konusu tesislerin hangi artlara sahip olmas gerektii belirlendi. Yaplan düzenlemeler sonrasnda, tesisleri yal ve salk sorunu bulunan kiilerin yan sra genç ve salkl bireylerin tercih etmesi için hedef grup geniletildi. Bu ekilde tesislerde ortalama kal süresinin de artrlmas amaçland.
- Termal turizm master planlar hazrland
Uluslararas standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliindeki destinasyonlarn oluturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Plan ana kararlar kapsamnda, Kültür ve Turizm Bakanl tarafndan termal kentler oluturulmas kararlatrld.