Terörden zarar gören 7 ilçeye 12 milyon lira kaynak

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ: "Mardin ve Şırnak'ta çukur kazılan ilçelerimiz oldu. 7 ilçemizde alt yapının rehabilite edilmesi için projeler hazırlandı. Şırnak ve Mardin için öngördüğümüz projeler 12 milyon lira" diye konuştu.

Haberler 01.08.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Kalknma Ajans (DKA) Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, Mardin ve rnakta çukur kazlan ilçelerimiz oldu. 7 ilçemizde alt yapnn rehabilite edilmesi için projeler hazrland. rnak ve Mardin için öngördüümüz projeler 12 milyon lira. dedi.

PROJE TEKLF çARILARI

Altnda, ajansn merkezinde, 2018 yl Mali Destek Programlar kapsamnda düzenledii basn toplantsnda, Mardin, Siirt, rnak ve Batmann yer ald TRC3 bölgesinde proje teklif çarlarn baaryla tamamladklarn söyledi.

KENTSEL YAAM KALTES

Ekonomik Altyapnn Desteklenmesi ile Kentsel Yaam Kalitesinin yiletirilmesi balklar altnda toplam 40 milyon lira tutarnda proje çarsna çktklarn ifade eden Altnda, bu miktarn Türkiyede 26 kalknma ajans içerisinde stanbul Kalknma Ajansndan sonra en büyük bütçe olduunu kaydetti.

Yerelden kalknmay önemsediklerini ve desteklediklerini vurgulayan Altnda, bu noktada hiç dokunulmayan ilçelere dokunulduunu aktard.

BÜTÜN LçELERE PROJE DESTE

DKAnn kurulu tarihinden bugüne en büyük bütçenin bu dönemde salandn dile getiren Altnda, Ajansmz ilk defa bu yl hemen hemen bütün ilçelere proje destei verme noktasna gitti. diye konutu.

MARDN VE IRNAKA POZTF AYRIMCILIK

Altnda, kabul edilen projelerin bamsz denetçilerce mevzuata göre belirlendiine iaret ederek, unlar kaydetti:

4 ilde çok önemli bir hafzann olduunu gördük. 40 milyon bütçe ve e finansmanla 60 milyon lira kaynak belirlendi. Bölgede 75e yakn projeye 85 milyon lira talep oldu. Bamsz denetçiler tarafndan projeler belirlendi. 4 ile hemen hemen eit ekilde datld. Ancak Mardin ve rnaka pozitif ayrmclk saland. Mardin ve rnakta çukur kazlan ilçelerimiz oldu. 7 ilçemizde alt yapnn rehabilite edilmesi için projeler hazrland. rnak ve Mardin için öngördüümüz projeler 12 milyon lira. Buradan proje alamayan hiçbir ilçemiz kalmad. Mardinde 12, Batmanda 7, rnakta 13 ve Siirtte 7 olmak üzere TRC3 bölgesinde 39 proje geçti. E finansmanlara 60 milyon lira destek verildi.

Ana Sayfaya Git