Tiyatro festivali başladı

"Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" başladı

Haberler 21.05.2023 - 12:47 Son Güncelleme : 21.05.2023 - 12:47

Konyada 15. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali başladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Konya Devlet Tiyatrosunda düzenlenen festivalin açılışında, festival yapmak için öncelikle şehrin sahnelenen bütün oyunlara sahip çıkmasının önem taşıdığını söyledi.

Türkçenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kurt, şöyle konuştu:

Bu nedenle Devlet Tiyatrosu, Türkiyenin her yerinde hem oyunlar hem festivaller hem buluşmalar düzenliyor. Neredeyse 12 ay hiç durmadan kamyon tiyatrosundan nöbetçi tiyatroya kadar, açık hava yaz oyunlarına kadar, antik tiyatrolardaki gösterilere kadar Türkiyenin her yerinde ayak basmadığımız yer yok. Bu festival de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü himayesinde ve Konya Devlet Tiyatromuzun çok değerli çalışanlarıyla yürütülmektedir.

Vali Vahdettin Özkan ise Konyada böyle sanatsal bir faaliyetin icra edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, tiyatronun kültürel değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından son derece önem taşıdığını ifade etti.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Yaşar Özboz da ortak dilin sanat yoluyla bir kez daha Konyada bin nefes bir ses olarak buluşup birleştirdiğini kaydetti.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun Saklı Günü sahnelediği festivalde, Ankara ve Erzurum Devlet tiyatroları da oyunlarını seyirciyle buluşturacak. Kazakistan 3. Richard ve Tekeburkak, Kosova Sığıntılar, Azerbaycan Ana Kaz, İran Birkaç Gün Önce adlı oyunlarla festivale katılacak.

Bugüne kadar 23 ülkeden 140ı aşkın tiyatro grubunu bir araya getiren festival, 30 Mayısta sona erecek.

Ana Sayfaya Git