Kar yağışı Toka2ta okulları atik ettirdi mi? Tokatta yarın 22 Şubat ta okullar tatil mi? Tokat Valiliği kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiği müjdesini öğrencilere resmi sitesinden duyurdu
Tokatın Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışının etkisini sürdürdüğünü söyledi.
Niksar ilçesinde kar yağışının etkili olduğunu dile getiren Yazıcı, Niksar Milli Eğitim Müdürlüğümüzce alınan kararla okul öncesi, ilk ve orta öğretimlerde yarın eğitime bir gün ara verildi. Şu an için merkez ve diğer ilçelerimizde tatil edilmedi. Hava durumuna göre bilgilendirme yapacağız diye konuştu.
Niksar, 2014 sonu itibariyle 35.694 ilçe merkez nüfusa, 64.254 toplam nüfusa sahip Orta Karadeniz Bölümünün iç kesiminde yer alan Tokat ilinin bir ilçesidir. Niksar 1891 yılında belediyelik olmuştur.Pers İmparatorluğunun sona ermesiyle kurulan Pontus Krallığı döneminde Caberia adıyla anılan Niksar; Sayfiye alanlarına pek çok tapınak, saray ve yerleşim birimi inşa edilmiştir. MÖ 72 yıllarında Romalılarla Pontuslular arasında cereyan eden Mithridat savaşlarının üçüncüsü Niksarda yapılmış ve şehir Romalıların eline geçmiştir. Romalılar, şehre Neocaesarea (Kayserin yeni şehri) adını vermiş ve Niksar ismi Neocaesareadan dönüşmüştür.
Niksar, Romalılar döneminde ayrıca Diospolis, Sebaste isimleriyle anılmıştır. 1672 yılında Niksara gelen Evliya çelebi ise Seyahatnamesinde Niksar ismi hakkında uydurulan şöyle bir hikayeyi nakleder;
Bu Niksarın doğusu Nik Hisar, yani iyi hisar olup hafifletmek suretiyle yanlış olarak Niksar denir.
demektedir.
Roma İmparatorluğunun MS 395 yılında ikiye bölünmesiyle Niksar, Bizans egemenliğine girmiştir. 11. yüzyılda Türklerin Anadoluya yaptıkları akınlarda 1067 yılında Alp Arslanın komutanlarından Afşin Bey tarafından fethedilmiş, ancak 1068 yılında tekrar Bizansın eline geçmiştir. Malazgirt Muharebesi sonrasında ise Artuk Bey tarafından fethedilen Niksar, 1073te tekrar elden çıkmıştır.
Niksarın asıl fatihi Danişmendli Devletinin kurucusu olan Melik Danişmend Gümüştekin Ahmet Gazi olmuştur. Danişmend Gazi fetihten sonra Niksarı sahil Rumlarına karşı mücadelede kendisine hem bir üs hem de bu devletin başkenti olarak seçmiştir. Bu dönemde Niksar ilim ve kültür merkezi haline gelmiştir.
1175te II. Kılıçaslan zamanında Selçuklu topraklarına katılan Niksar, Moğol istilası ile 1341de önce Eretna Devletinin daha sonra da Tacettinoğulları Beyliğinin hkimiyetine girmiş ve bu beyliğin merkezi olmuştur.
1387 yılında Niksarı ele geçiren Kadı Burhaneddinin bir savaşta öldürülmesi üzerine bölge halkı Yıldırım Bayezidtan yardım istemiş ve Yıldırım Beyazıtın oğul Süleyman çelebi 1398de Niksarı Osmanlı topraklarına katmıştır.
Fatih Sultan Mehmetin Trabzon seferi, Yavuz ve Kanuninin doğu seferleri sırasında uğradıkları tarihi şehir, Osmanlıların son yıllarında Tokat Sancağına bağlı bir kaza merkezi olarak varlığını sürdürdü.
Tarihi geçmişinin simgesi olarak Roma, Bizans, Selçuklu, Danişmendli ve Osmanlı Devletinden kalma pek çok eser hala şehrin tabii bir parçası olarak ayaktadır. İstiklal Savaşı sırasında Rum ve Ermeni çetelerinin baskılarıyla karşılaşan Niksar, diğer taraftan memleketimizi işgal eden düşmanlara karşı, 16 Haziran 1919da İzmirin işgalini protesto etmek amacıyla Anadoludaki ilk mitinglerden birini gerçekleştirerek Cumhuriyetten bugüne kadar varlığını sürdürmektedir.
20 Haziran 1919da İzmirin Yunanlar tarafından işgal edilmesi üzerine Tokattaki ilk miting Niksarda yapmıştır. Binlerce kişinin katıldığı miting sonunda Redd-i İlhak Cemiyeti Reisi Hacı Mahir Beyin imzası ile İtilaf Devletleri temsilcilerine aşağıdaki metinle telgraf çekilmiştir.