Türkiye'de 61 günde 109 kişi boğuldu

Türkiye'de etkisini sürdüren kavurucu sıcaklıklardan dolayı bunalanların serinlemek için girdikleri deniz, havuz, göl, gölet, ırmak, baraj ve su kanalları gibi yerlerde 61 günde 58'i çocuk 109 kişi boğuldu.

Haberler 02.08.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt genelinde 1 Haziran-31 Temmuz tarihlerinde 42 ilde deniz, göl, baraj ve su kanallar gibi yerlerde 58i çocuk 109 kii hayatn kaybetti.

AA muhabirinin derledii bilgiye göre, Türkiyede etkisini sürdüren kavurucu scaklklardan bunalarak girdii deniz, havuz, göl, gölet, rmak, baraj ile su kanallarnda alnan önlemler ve uyarlara ramen boulma vakalar temmuz aynda da devam etti.

Ülke genelinde 61 günde 58i çocuk 109 kii bouldu.

En fazla boulmann yaand göletlerde 21 çocuk, bir ranl, 4 Suriyeli ve bir Afganistanl olmak üzere 44 kii yaamn yitirdi.

Denizlerde de 4 Rus, 2 Suriyeli ve bir Alman olmak üzere 16s çocuk 37 kii, derelerde biri Suriyeli 13ü çocuk 15 kii, sulama kanallarnda 4ü çocuk 7 kii ve havuzlarda ise 4ü çocuk, biri Brezilyal turist olmak üzere 6 kii bouldu.

Boulma vakalarnn en fazla yaand iller 4ü Rus ve biri Alman vatanda olmak üzere 8 kiinin hayatn kaybettii Antalya ile biri Suriyeli 8 kiinin öldüü anlurfa oldu.

-Emniyetten boulmalara kar multimedyal uyar

Samsun Emniyet Müdürlüü, boulmalara kar multimedya hazrlayarak vatandalar uyard.

Toplum Destekli Polislik ube Müdürlüünce Güvenli Sahil Projesi kapsamnda deniz, göl, baraj, gölet, kanal, akarsu ve su birikintilerinde serinlemek için giren vatandalar uyarmak amacyla multimedya çalma yapld.

Hazrlanan 15 saniyelik multimedya, kentteki bilboard, tramvay, ehir içi ve ehir d otobüsler ile otobüs duraklarndaki elektronik levhalarda yaynland. Multimedyada, Fazla uzaklama, Serinlerken canmz yanmasn, Sevdiklerinizi gözü yal brakmayn sloganlar kullanlarak vatandalar uyarld.

Krklareli Emniyet Müdürlüü, boulma vakalarna kar halk broürle bilgilendirdi.

Orduda ise Karadenizde yaanan boulma vakalarnn önüne geçilebilmesi için plajlarn kullanlmas çars yapld.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü Spor ube Müdürü Burak Eren, yapt açklamada, yaz aylarnda düük gelirli ailelere mensup çocuklarn, serinlemek amacyla Batman çayna girmesi dolaysyla zaman zaman boulma vakalarnn yaandn belirtti.

Boulmalar engellemek amacyla çocuklar havuzlara yönlendirmeyi kararlatrdklarn dile getiren Eren, ailelerle görüüp çocuklarn havuza göndermelerini istediklerini söyledi.

Bu kapsamda, yaz boyunca 15 bin dezavantajl çocua, olimpik havuzda yüzme kursu vereceklerini kaydeden Eren, havuzdan faydalandrdklar çocuklardan ücret alnmadn aktard.

Ana Sayfaya Git