Tutuklu HDP'li vekil Selma Irmak, SEGBİS'le savunma yaptı

KOCAELİ'de tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yapmak istemediği gerekçesiyle daha önceki duruşmalara çıkmadı.

Haberler 28.11.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP milletvekili Selma Irmakn, 14-15 Kasm 2015 tarihlerinde düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi Genel Kurul Toplants srasnda, terör örgütü PKKnn yayn organ olan bir televizyondaki programa telefonla balanarak yapt konumada, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aalama suçunu iledii iddiasyla yarglanmasna devam edildi.

IRMAK SAVUNMA YAPTI

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan Irmak, Diyarbakr 9uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya, SEGBS ile katlmak istemediini belirterek, sistem odasna gitmedi. Bunun üzerine mahkeme, Selma Irmakn zorla getirilmesi yönünde ara karar verdi. Mahkemenin kararndan sonra Irmak, Kocaeli F Tipi Cezaevinde bulunan SEGBS odasna getirildi. Burada savunmas alnan Selma Irmak, Savunma konusunda avukatmla yeterli görümeyi salayamadm. Bu sebeple savunmam gelecek celse avukatm ile görütükten sonra yapmak istiyorum dedi.

Irmakn ardndan söz alan avukat Erhan Ürküt ise müvekkili ile yüz yüze görütükten sonra savunma yapmak için süre talep etti. Ürküt ayrca, Diyarbakr 13üncü Asliye Ceza Mahkemesinde ayn konu ile ilgili bir dava bulunduunu, bu dosyalarn birletirilmesini istedi. Sank ve avukatna savunmalarn hazrlamak için süre verilmesine karar veren mahkeme, davay erteledi.

Ana Sayfaya Git