"Üç Kız Kardeş" Mardin'de sanatseverlerle buluştu

Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun (DDT) sahnelediği "Üç Kız Kardeş'' oyunu Mardin'de sanatseverlerle buluştu.

Haberler 09.03.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üç Kz Karde oyununu çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesinin katklaryla Atatürk Kültür Merkezinde sahneledi.

Anton çehovun yazd, Ataol Behramolunun çevirdii ve Zurab Skharulidzenin yönettii Üç Kz Karde adl oyun sanatseverlerin beenisini toplad.

Oyunu, aralarnda KHK kapsamnda Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekilliine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, Mardin Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, l Emniyet Müdürü Hasan Onarn da yer ald çok sayda kii izledi.

Tiyatroyu izlemeye gelen Mehmet Veysi Bora, youn ilgi nedeniyle tiyatroyu çok sayda kiinin ayakta izlemek zorunda kaldn söyledi.

MADNDE SANATI CRA ETTLER

Bölge olarak bu tür sosyal aktivitelere ihtiyaç duyulduunu dile getiren Bora, Son dönemlerde bu tür etkinliklerin ilimizde olmas mutluluk verici. Bu tarz sosyal etkinlikler ehrin vizyonu ve kimlii üzerinde çok etikli. Tiyatro ve konser gibi sanatsal etkinliklerin devamnn gelmesini istiyoruz. diye konutu.

Gülbahar Geçer, Mardinin bir kültür ve sanat ehri olduunu, bu ekilde anlmasnn kendilerini mutlu ettiini belirtti. Mardin Büyükehir Belediyesinin geçen yla oranla çok iyi çallar yaptn kaydeden Geçer, unlar söyledi:

Mardinin terörle deil sosyal ve kültürel etkinliklere tannmasn istiyoruz. Burada yaplan etkinlikler geçen yla oranla çok çok fazla. Konser ve tiyatro ile dier çalmalar devam ediyor. Bu konuda Mardin Büyükehir Belediyesine teekkür ediyorum. çok güzel etkinliklere imza atlyor.

Bu tür etkinlerin kente çok yaktn söyleyen Sultan Ulutürk de belediyenin çalmalarndan çok memnun olduklarn aktard.

Methiye Yardmc ise tiyatroyu çok beendiini belirtti, bu tür etkinliklerin sürmesini istedi.

Ana Sayfaya Git