Unutulmayayüz tutuyor

Vanlı kadınlar unutulmaya yüz tutan kanaviçeyi yeniden canlandırıyor

Haberler 12.01.2022 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Özalp ilçesinde açlan kursa katlan kadnlar, hem unutulmaya yüz tutmu el sanat kanaviçeyi yaatyor hem de elde ettikleri gelirle aile bütçesine katk sunuyor.

Özalp Aile Destek Merkezinde (ADEM) açlan kursta, eskiden kzlarn çeyizlerini süsleyen kanaviçe, günün artlarna uygun olarak yeniden deerlendiriliyor, farkl modeller tasarlanyor.

Kadnlardan ilgi gören kursta, sandklarda bekleyen kanaviçeler birbirinden güzel ilemelerle kullanlabilir hale getiriliyor.

Aile Destek Merkezi Koordinatörü Leyla Dinç, kadnlarn evde bo oturmak yerine kursa gelerek hem elendiklerini hem de el sanatlarnn yaatlmasna katk sunduklarn söyledi.

KANAVçEY CANLANDIRIYORLAR

Atl durumdaki kanaviçeleri tekrar ileyerek kullanlabilir hale getirdiklerini anlatan Dinç, Kursiyerlerimiz kanaviçeleri, burada masa örtüsü, seccade, havlu ve sehpa örtüsü olarak ileyip tekrar evlerine götürüyor. çalmalarmzn sonucunu görmek bizi mutlu ediyor. Kursiyerlerimize baarlar diliyorum. dedi.

Nak öretmeni Seven Erta ise kanaviçenin unutulmaya yüz tutmu el sanatlarndan olduunu belirterek, Daha çok anneannelerimizden, annelerimizden kalan ürünler evde atl durumda. Kadnlar bunlar nasl deerlendirebileceklerini soruyor. Kursiyerlerimiz eski ürünlerini deerlendiriyor, yeni teknikleri ve naklar kullanarak gelecek nesillere aktarmaya çalyor. diye konutu.

Kursiyerlerden Nazife Tekin de büyüklerinden kalan ilemeleri kursa getirerek deerlendirdiini aktard.

Ana Sayfaya Git