Uzmanlar: Arabada parfüm bırakmayın

Uzmanlar, havanın çok sıcak olduğu günlerde araç içerisinde bırakılan cam şişe içerisindeki parfüm, deodorant gibi ürünlerin büyüteç görevi yaparak güneş ışınlarını topladığını ve yangına neden olduğunu ifade ediyor.

Haberler 15.06.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sal ve Güvenlii Uzman Mehmet Narin, hava scaklnn mevsim normallerinin üzerinde olduu bugünlerde ev ve araç yangnlarna kar uyard.

Cams eyalarn ar scak günlerde mercek görevi gördüünü ve basnçl ielerin ise patlama gibi ciddi sorunlar meydan getirebileceine dikkat çeken Narin, Dou ve güneydou illerinde, özellikle Diyarbakr, Batman, anlurfa, rnak gibi yerlerde scaklarn ar derece artmasndan kaynaklanarak, zaman zaman araçlarda ve i yerlerinde çok ciddi yangnlar meydana gelebilmektedir. Bu yangnlarda da maalesef ki can ve mal kayplar meydana gelmektedir. Bunlarn önüne geçebilmek açsndan hem kendi salmz hem de aracn güvenlii için basnçl kaplarn bulundurulmamas gerekmektedir. Özellikle cams kaplarn, örnein caml kolonya, parfüm ieleri gibi eyalar bulundurmamak lazm. çünkü bu tür malzemeler günee kar mercek görevi görmektedir. Bundan dolay yangn ve patlamalar meydana getirebilmektedir. dedi.

BÖLGEMZN EKM ALANI OLMASI HASEBYLE MERCEK GÖREV GÖREN MALZEMELER DIARIYA ATILMAMALI

Narin, Bundan dolay vatandalarmzn scaklara kar çok dikkatli olmas gerekmektedir. Basnçl kaplarn tamamnda günee kar belli bir koruma düzeyi konusunda bilgiler, uyarlar içermektedir. Basnçl ielerin özellikle deodorant, parfüm ve soda gibi benzeri ürünleri tercih ederken merdiven altnda üretilen malzemeler dikkat edilmeli. çünkü merdiven altnda üretilen malzemelerde uyarc bilgiler bulunmamaktadr. Bundan dolay bu tür malzemeler daha çok zarar verebilmektedir. Bölgemizin ekim alan olmas hasebiyle mercek görevi gören malzemeler darya atlmamal ve bu konuda çok hassas davranmalyz. ifadelerini kulland.

CEP TELEFONLARI ARAçLARDA CAM KENARINA BIRAKILMAMALI

Sal ve Güvenlii Uzman Mehmet NarinEv ve i yerlerinde sürekli prizde takl olan elektrikli ev aletlerinin sk sk kontrol edilmesi ve kullanlmad zaman da fiten çekilmesi gerektiini belirten Narin, yerleri dnda buzdolab veya dier soutucu elektronik malzemeler dnda dier bütün elektronik malzemelerin filerinin prizlerden çkarlmas gerekmektedir. çünkü hem enerji tasarrufu bakmndan hem de scaklardan artmasndan kaynaklanarak prizlerin kapal olmas daha elzemdir. Yine cep telefonlarnn araçlarda cama yakn ya da güne alabilen yerlerden uzak tutulmas gerekmektedir. Güneten uzak tutulmazsa bataryalarn patlama gibi büyük bir riski vardr. Bu da büyük sonuçlara sebep oluyor. eklinde konutu.

EV, ARAç VE YERLERMZDE MUTLAKA YANGIN TÜPÜ BULUNDURULMALI

Scaklarn artmasyla oluabilecek yangnlara kar mutlaka yangn tüpünün bulundurulmas gerektiini ifade eden Narin, son olarak öyle konutu:

Araçlarda da meydana gelen yangnlar da müdahalenin yaplabilmesi için mutlaka yangn tüpü bulundurulmal. Bulundurulmamas zaten yasak. Hem salk hem de güvenlik açsndan bulundurulmal ve yllk periyodik uygulamas kontrol edilmelidir. Scaklarn artmasyla yangnlarn çoaldn göz önüne alarak özellikle evlerimizde, araçlarmzda ve i yerlerimizde mutlaka yangn tüpü bulundurmamz gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git