Uzun kulaklı sakinler!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü'ndeki bir adacıkta yaşayan tavşanlar, kışın jandarma ekiplerinin götürdüğü meyve ve sebzeler sayesinde aç kalmıyor

Haberler 09.02.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Sivrice ilçesinde esiz doal güzelliklere sahip Hazar Gölündeki bir adackta yaayan tavanlar kn jandarmann efkatli elleriyle besleniyor.

lçeye bal Sürek köyü yaknlarnda bulunan ve kydan yaklak 200 metre uzaklkta yer alan adaya 20 yl önce jandarma personeli tarafndan braklan bir çift tavan zamanla çoalarak bölgeyi mesken tuttu.

Halk arasnda tavan adas olarak isimlendirilen adada yaayan tavanlar çetin k koullarnda yiyecek bulmakta zorlanyor.

l Jandarma Komutanlna bal ekipler kent merkezindeki semt pazarlarndan temin ettikleri marul, maydanoz, lahana, brokoli, havuç, elma, mandalina gibi sebze ve meyveleri kaykla adaya götürerek belirli noktalara brakyor.

Ekiplerin adadan uzaklamasyla saklandklar yuvalarndan çkan tavanlar sebze ve meyveleri afiyetle tüketiyor.

Kimi zaman da ürkmeden yanlarna gelen tavanlar elleriyle besleyen jandarma ekiplerinin duyarll sayesinde adann uzun kulakl sakinleri çetin k koullarnda aç kalmyor.

Vatandalarn güvenlii için 7 gün 24 saat özverili çalma yürüten jandarma ekiplerinin adadaki tavanlara gösterdii duyarllk, ilçede takdir görüyor.

JANDARMA HIZIR GB YETT

Sürek Köyü Muhtar Ahmet Gönülta, Sivrice ilçesinin Hazar Gölü ve Hazarbaba Kayak Merkezi sayesinde yln dört mevsimi ziyaretçilerden büyük ilgi gördüünü söyledi.

Hazar Gölüne ziyaretçi ilgisinin tavan adas ile daha da arttn dile getiren Gönülta, adadaki tavanlarn saylarnn artmasndan dolay k aylarnda yiyecek bulmakta zorluk yaadklarn belirtti.

K aylarnda tavan adamzda bulunan otlar kuruyor. Jandarma Hzr gibi yetiti. Allah raz olsun, jandarmamz yemlerini getirip adaya brakyor. diyen Gönülta, jandarmaya duyarllklarndan dolay teekkür etti.

Gönülta, her türlü zor koulda vatandalarn güvenlii için gece gündüz demeden özveriyle çalan jandarmann bu tür sosyal konularda gösterdii duyarlln gönüllerde yer ettiini ifade ederek, her daim jandarmaya minnet duyduklarn, ayaklarna ta demesin diye dua ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git