Van'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Van'da, Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde bir araya gelen kalabalık, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Haberler 26.07.2024 - 18:38 Son Güncelleme : 26.07.2024 - 18:54

Cuma namazından sonra Hz. Ömer Camisi avlusunda basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Ömer Gündüz, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarının devam ettiğini hatırlattı.

Gazzede sivillerin öldürüldüğüne dikkati çeken Gündüz, Dokuz aydır Gazzede soykırımda bulunan siyonist ve işgalci İsrail ordusunun son olarak hafta başında Gazze Şeridinin güneyindeki Han Yunus şehrinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve topçu saldırıları sonucu 100den fazla Filistinli kardeşimiz şehit olmuştur. Siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almakta. Bundan sonra yapılması gereken tek şey siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir dedi.

Filistinlilerin direnmeye devam ettiğini ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor. Sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor. Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma veya özgürleştirme maksadıyla mücadele vermiyor. Bağdat, Şam, Doğu Türkistan, Diyarbakır ve İstanbulun selameti için de mücadele ediyor. İsrailin organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil.

Ana Sayfaya Git