Van'da Kadim Aşiretler Federasyonu kuruldu

VAN ve çevresinde yaşayan 23 aşiretin temsilcisi bir araya gelerek 'Kadim Aşiretler Federasyonu'nu kurdu. Kuruluşlarını açıklayan Federasyonun Başkanı Rasim Aslan, milletin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine kast eden bütün terör saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Haberler 22.12.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van ve çevresinde mensuphlar bulunan Graviyan, Ezdinan, Gevdan, Alan, Jirki, Mamhuran, idan, Mehmet Piran, Havitan, Halilan, Geva Beyleri, Görentallar, Brukiler, Kürhesünniler, Milan, Özvanl, Haniler, Bekiran, emsikan, Arvasiler, Menzik, Celali ve Pinayaniiler bir araya gelerek Kadim Airetler Federasyonunu kurdu. Bir otelde düzenlenen basn toplantsyla kurulularn açklanan federasyon, terör saldrlarn da knad. Toplantda konuan Federasyon Bakan Rasim Aslan, ülkede ve özellikle Dou ve Güneydou bölgesinde airetlerin tarihi, kültürel, sosyal ve siyasal açdan önemli bir gerçek olduunu söyledi. Airetlerin ülkede hatr saylr bir güç tekil ettiini belirten Aslan, öyle konutu:

FEDERASYON KURDULAR

Ülkemizde yer yer büyük, yer yer küçük yüzlerce airet bulunmaktadr. Airetlerin önemine binaen bu sistem içerisinde yer almasna ramen, bu sistemi kullanarak kendi amaçlar için çkar temin etmek amacyla sahte aalar türemitir. Airetlerin hassasiyetinden dolay onlar yanl yola saptrp, birçok yanllklara sebebiyet vermektedirler. Federasyonumuzun amaçlarndan biri de bu oyunlar bozmaktr. Federasyonumuzun asl amac Dou ve Güneydou bata olmak üzere bölgedeki ve ülkemizdeki gerçek airetleri ortaya çkarmak, airetler arasnda yardmlama ve dayanmay salamaktr. Bu gücü bölgemiz ve ülkemizin bütünlüü, bekas ve selameti istikametinde yönlendirmeye çalacaz. Milletimizin birlik ve beraberliine, kardeliine ve geleceimize kast eden bütün terör saldrlarn lanetliyoruz. Temennimiz ülkemizin bir an önce bar ve huzur ortamna kavumasdr.

Düzenlenen toplantnn ardndan airet temsilcileriyle yemek yenildi ve ardndan toplu fotoraf çekildi.

Ana Sayfaya Git