Van'da terör operasyonu

Van'da, yol kontrolleri sırasında kaçmaya çalışan bir araçta bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 20 kilogram C4 patlayıcı ele geçirildi.

Haberler 02.11.2016 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, l Emniyet Müdürlüü ekiplerinin Kuruba mevkisinde yapt yol kontrolü srasnda kaçmaya çalan bir araç, kovalamacann ardndan yakaland.

Ekipler, araç içerisindeki 5 kiiyi gözaltna ald.

Emniyet otoparkna götürülen araçta yaplan aramada, gizli bölmelere zulalanm 9 paket halinde 18 kilogram plastik C4 patlayc madde ile konserve kutular içerisinde bulunan zaman ayarl ve ateleme düzenekleri hazr 2 bomba ve patlayclara ait çok sayda fünye ele geçirildi.

Uzman ekiplerce gerçekletirilen incelemelerde konserve kutularnn içerisine de 2 kilogram C4 patlayc yerletirildii belirlendi.

Operasyonun ardndan çalmalara devam eden ekipler, Tuba ilçesine bal Molla Kasm Mahallesinde topraa gömülü vaziyette 2 Kalanikof, Bixi ve bu silahlara ait çok sayda mühimmat buldu.

Olayla ilgili bir kii daha gözaltna alnd.

Salk kontrolünden geçirilen 6 üphelinin Van Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüündeki ilemlerinin sürdüü örenildi.

Ele geçirilen ve yaklak 30 ton amonyum nitrat tetikleyecek güçte olduu deerlendirilen 20 kilogram C4 patlaycnn, birçok sansasyonel eylem için bat illerine gönderilmeye çalld bildirildi.

Ana Sayfaya Git