Yangın tüpüne aman dikkat!

Diyarbakır’da 4. seviye yangın eğitmeni, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Narin, yangın tüpleriyle ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Narin, “Yangın tüpünün sadece bulunması, bulundurulması yetmiyor, aynı zamanda periyodik bakımlarının da yılda 2 kez yetkili firmalarca yapılması gerekiyor. Bakımı yapılmayan yangın tüpleri işlevsiz bir durumda ve yangınları söndürmez” dedi.

Haberler 01.01.2022 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4. seviye yangn eitmeni, Sal ve Güvenlii Uzman Mehmet Narin, insan hayat için birinci derecede öneme sahip olan yangn söndürme tüplerine ilikin vatandalar hem uyard, hem de bilgilendirdi. Mal ve can kayplarnn önüne geçilmesi için yangn tüplerinin iyeri ve konutlar ile toplu kullanlan mekanlarda bulundurulmasnn önemli olduunun altn çizen Narin, mevsimden dolay özellikle kömürle stlan evlerde, odun sobasnn kullanld evlerde her yl onlarca yangn vakas belki de yüzlerce yangn vakas meydana gelmekte olduunu hatrlatt.

Bunlarn önemli bir ksmnn zehirlenmeler veya maddi kayplarla zarar vermekte olduunu belirten Narin, A, B ve C snf yangnlarda kullanlan yangn tüplerinin sobayla stlan evlerin tamamnda bulundurulmas ve periyodik bakmlarnn en az ylda iki defa yaplmas gerektii uyarsnda bulundu. Narin, bunlarn can ve mal kayplarnn önüne geçmesi, geçilmesi açsndan çok önemli olduunu kaydetti.

ARAçLARDA BULUNAN YANGIN TÜPLER BAKIMSIZ

Yangn tüplerinin araçlarda muayene istasyonlarnda bakmlar srasnda bir zorunluluk olmasndan dolay bulundurulduuna deinen Narin, Araçlarda bulunan yangn tüplerine ilikin çok önemli bir ihmal söz konusu. Yangn tüplerinde gerekli bakm ve kontroller zamannda yaplmamaktadr. Araçlarda oluan bir yangna müdahale edildii durumda maalesef söndürmüyor. çinde bulunan söndürme tozu ve gazlardan dolay eer tüplerimizi kontrol etmemisek, periyodik bakmlarn yapmamsak o da tüplerin çalmamasna yol açmaktadr ve bir yangnda tehlike oluturmaktadr. Hiçbir ekilde istifade edemememiz anlamna geliyor. Bu da dediimiz gibi ciddi anlamda bir tehlike oluturmaktadr. yeri, konut, fabrika, toplu yaam alanlar dershaneler ve aklmza gelen her yerde, yani yaam alanlarnn tamamnda yangn tüplerinin bulunmas elzemdir, çok önemlidir. Yangn tüpünün sadece bulunmas, bulundurulmas yetmiyor, ayn zamanda periyodik bakmlarnn da belirtilen sürelerde yetkili firmalarca yaplmasnda gerekiyor diye konutu.

Öte yandan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl tarafndan kent genelinde 1 ylda 4 bin 620 yangn meydana geldii, 2 bin 79 kurtarma gerçekletii bildirildi.

Ana Sayfaya Git