Yeni haftada hava nasıl olacak? Sıcaklıklarda son durum ne?

Yeni haftada yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Meteoroloji'nin, aralarında Erzurum, Kars ve Ardahan'ın da bulunduğu 6 il için sarı kodlu uyarısı var.

Haberler 15.07.2024 - 14:23 Son Güncelleme : 15.07.2024 - 14:23

Türkiye son 53 yılın en sıcak haziran ayını geride bıraktı. Temmuzda ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Sıcak hava ve yüksek nem oranı yağışları da tetikliyor. Bu durum sel ve su baskınlarına yol açıyor.

Meteoroloji, Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane, Artvin ve Bayburta sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteroroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolunun kuzey ve doğusuyla Doğu akdenizde yağışlar görülecek dedi.

Yeni haftanın ikinci gününde Batı Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Karadenizde sağanak etkili olacak. çarşamba günü yine Karadeniz bölgesinde yağış görülecek. Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Bazı bölgelere toz taşınımı uyarısı

Önümüzdeki 3 gün boyunca Doğu Anadolunun güneyi ile Güneydoğu Anadolunun doğusunda toz taşınımı görülebilir. Toz taşınımının sebep olabileceği; görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istemekteyiz.

Bir diğer uyarı da rüzgar için. Rüzgarın; Marmaranın güney batısı ile Kuzey Egede kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

3 büyük ilde yağış yok

Ve 3 büyük il... Ankara, İstanbul ve İzmirde yeni haftada sıcaklık kademeli olarak artacak.

3 büyük kentte önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklemiyoruz. Parçalı ve az bulutlu geçecek. Başkent ve İstanbulda hava sıcaklığı 33 ile 35 derece arasında seyredecek İzmirde ise 38 dereceleri bulacak.

Ana Sayfaya Git