Yeni yıldan beklentiler

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle sıkıntı yaşayan ve mağduriyetleri devletin desteğiyle giderilen esnaf ve vatandaşlar 2017 yılına umutla bakıyor.

Haberler 01.01.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde PKKl teröristlerin saldrlar nedeniyle sknt yaayan ve maduriyetleri devletin desteiyle giderilen esnaf ve vatandalar 2017 ylna umutla bakyor.

Sur ilçesinde PKKnn saldrlarnn yaand dönemde kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf, güvenlik güçlerince düzenlenen baarl operasyonlar sonucu teröristlerden temizlenen ilçede yeni yla huzurlu girecek olmann mutluluunu yayor.

Vatandalar 2017 ylnn Diyarbakr ve Türkiye için huzurlu olmas temennisinde bulunurken, huzurun saland Surda da yeni yl dolaysyla alveri hareketlilii yaanyor.

Sur sakinlerinden Gökhan Öztürk, AA muhabirine yapt açklamada, operasyonlarda ehit düen askerlere Allahtan rahmet dileyerek, 2016 ylnn Diyarbakr ve Türkiye için skntl geçtiini anmsatt.

Yeni yln salk, huzur ve bar getirmesi temennisinde bulunan Öztürk, 2017nin hem Diyarbakr hem de ülke adna iyi geçmesini beklediini belirtti.

Yeni ylda Suriyede ve dünyada bar olmas dileinde bulunan vatandalardan Filiz Öztürk, skntlarn bir daha yaanmamas, bombalarn bir daha patlamamas temennisi ile 2017nin ülkeye huzur ve güzellik getirmesini istedi.

Öztürk, nsanlarmz mutlu olsun, bu aclardan kurtulsun. Suriyede ve her yerde bar olsun. Bütün insanlarmza hayrl uurlu olsun. Bir daha öyle aclar yaanmasn. O evlerin önünden geçtiimiz ve ykk evleri gördüümüz zaman içimiz acyor. Üzüntü yayoruz. Hepimiz kardeiz. Beraber yayoruz. diye konutu.

lçedeki terör olaylarndan dolay evini terk etmek zorunda kalan vatandalardan akir Kavgal, bir yldr evinden ayr kaldn belirterek, yeni yln Türkiye için hayrlara vesile olmasn diledi.

Surdaki evlerinde çok rahat olduklarn aktaran Kavgal, öyle devam etti:

Surda tek katl evimiz vard. Evimiz çok güzeldi. Terör olaylarndan dolay çocuklarmzn psikolojisi bozuldu. Evimizin önüne bombalar yerletirdiler. çocuklarmz okuluna gidemiyordu. Suru terk ettik. çocuklarm okutuyorum. Üç çocuum üniversiteye gidiyor. Onlara yol paras veremiyorum. 9 yandaki olum Muhammed, dersleri çok iyiydi ama terör olaylarndan dolay psikolojisi bozuldu. imdi eskisi gibi deil.

Terörün Allah belasn versin. Terör millete ve devlete zarar verdi. diyen Kavgal, Türkiyede, Türk bayrann altnda beraber yaadklarn anlatt.

Kavgal, u görüleri dile getirdi:

Biz Türk bayrann altnda beraber yayoruz. Benim gelinim Türk. Kürt-Türk diye bir ayrm olmaz. Bunlar, Biz Kürtlerin hakkn savunuyoruz, bize oy verin deyip kandrdlar. Oysa Kürtlere en büyük zarar bunlar verdi. Onlar Kürtleri tarumar etti. Kürtler artk akln bana ald. Artk onlara oy vermezler. 1978 ylndan beri Surdaydm. Bu gece 53 yama giriyorum. Surdan çkal bir yama daha giriyorum.

- Esnaf mutlu

Sur esnafndan Ferhat Ünalan da, yeni yln iyi geçmesi temennisinde bulunarak, esnaf açsndan kötü bir yl geride braktklarn, yeni ylda ilerinin açlmasn istediklerini bildirdi.

Yeni yln bar ve huzur içinde geçmesini dileyen esnaf Cumali Karata, nsanlar huzurlu yaasn, bar olsun. 2016 ylnda Sur esnaf çok zarar gördü. nallah 2017 yl huzurlu geçer. dedi.

Esnaf Ramazan Akdemir, 2016 ylnn balarnda terör olaylarndan dolay i yerlerinin kapal olduunu anmsatarak, gelecek yldan umutlu olduklarn söyledi.

Akdemir, 2016 ylnn balarnda i yerlerimiz kapal olduu için bir ey yapamadk. Operasyonlar bittikten sonra hem Sur hem Diyarbakr olarak ilerimiz yava yava açlyor. Eski ticaretimizi yakalayacamza inanyoruz. 2017ye umutlu bakyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git