Yıkılmayla yüz yüze!

Sultan Abdülhamit Han’ın yadigarı cami, yok oluyor! 1872 Yılında Elazığ’ın Maden ilçesinde inşa edilen ve Serveti Fünun’a da konu olan Cami-i Kebir, restore edilmeyi bekliyor.

Haberler 28.03.2019 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sultan Abdülhamit Hann yadigar cami, yok oluyor! 1872 Ylnda Elazn Maden ilçesinde ina edilen ve Serveti Fünuna da konu olan Cami-i Kebir, 2010 ylnda 1inci Grup korunmas gereken kültür varl olarak tescil edilmesine ramen, hala tek bir adm atlmad! Bölge Milletvekilleri tarafndan 4 sefer TBMMye önerge verilmesine ramen 9 yllk sürede tek bir çivi bile çaklmad. Bölge halk Cennet Mekan Abdülhamit Hann mirasna sahip çklmasn istiyor!

Sultan Abdülhamit Hann yadigar Cami, 9 yldr restore edilmeyi bekliyor! Elazn Maden lçesinde 1872 ylnda Sultan 2inci Abdülhamit Han tarafndan yaptrlan Cami-i Kebir, 15 Eylül 2010da 1inci Grup korunmas gereken kültür varl olarak tescillenmesine ramen aradan geçen 9 yla ramen hala restore edilmedi. Zarif mimarisi ve tatan minaresiyle ayakta kalan tarihi yaplardan olan Cami-i Kebir, bölge milletvekilleri tarafndan TBMMde dört sefer önerge verilmesine ramen henüz tek bir adm dahi atlmad!

TBMMYE 4 SEFER ÖNERGE VERLD ANCAK ADIM ATILMADI

na edildii tarih olan 1872den beri üç sefer onarlan Cami-i Kebir, en son 1962 ylnda restore edildi. Aradan geçen yaklak 60 yla ramen tek bir çivi çaklmayan cami ne yazk ki artk ayakta duracak derman yok! 15 Eylül 2010da 1inci Grup korunmas gereken kültür varl tescillenen tarihi cami, bölge Milletvekilleri tarafndan 4 sefer TBMMye önerge verilmesine ramen 9 yllk sürede adm atlmad. Bölge halk tarihi caminin yok olmamas için çaba sarf ederken, ne yazk ki verdikleri sözlere ramen yetkililer sessiz!

SERVET- FÜNUNA KONU OLAN CAM YOK OLUYOR!

Servet-i Fünunun 11 Nisan 1899 saysnda da yer alan tarihi Cami-i Kebirle ilgili u ifadelere yer verilmi: Minarenin kapusu üzerinde u levha nazar- dikkati tezyin ider: ehen-h b-müdn veliyy-i nimetimiz Sultan Abdülhamid Han- Sani Efendimiz hazretlerinin ahd- hümayn din-pervanelerinden Mutasarrf- Liva Hayri Bey kullarnn himmeti ve ahalinin nakd gayretiyle u belde-i islmda ilk defa olmak üzere bin üç yüz on yedi sene-i hicriyesinde vücud pezr oldu Cennet Mekan Abdülhamit Hann miras yok olmakla kar karya kalrken, bölge halk yetkililerin derhal harekete geçmesini istiyor.

Ana Sayfaya Git