Zipline adrenalin tutkunları için!

Munzur Çayı üzerine kurulan "zipline" adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi oldu

Haberler 07.09.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelideki Munzur çay üzerinde bulunan zipline, yöre halkndan ve çevre illerdeki vatandalardan youn ilgi görüyor.

Munzur, Hel, Ylan ve Sülbüs dalar arasnda kurulu olan kent, sahip olduu doal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yln her döneminde görülmeye deer manzaralar sunuyor.

Dalarn arasnda olmas sebebiyle adeta sakl bir cenneti andran kent, son yllarda devletin yapt yatrmlar sayesinde de su sporlarnda adndan skça söz ettirmeye balad.

Kentteki Munzur Vadisi Milli Park giriinde hizmete açlan ehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Su Sporlar Merkezi de bölgenin turizm potansiyeline önemli güç katyor.

Rafting, zipline, kano ve kamp alanlarnn bulunduu merkez, her mevsim olduu gibi sonbaharda da çok sayda doa ve adrenalin tutkununa ev sahiplii yapyor.

çEVRE LLERDEN ZYARETçLER YOUN LG GÖSTERYOR

Günübirlik gezilerle Elaz bata olmak üzere Bingöl, Diyarbakr, Erzincan, Malatya ve zmir gibi çeitli illerden kentte gelen ziyaretçiler, su sporlar merkezinde raftingin yan sra ziplinea da youn ilgi gösteriyor.

Yaklak 12 metre yükseklikteki zipline kulesine çkan ziyaretçiler, gerekli hazrlklarn tamamladktan sonra gidi dönü toplam 370 metre uzunluundaki çelik hattan kaymaya balyor.

Munzur çay üzerindeki zipline hattndan kayarken elenceli dakikalar geçiren ziyaretçiler, havadayken Munzur Vadisinin doasn da görme frsat yakalyor.

Ana Sayfaya Git