ALT YAPI VE TESİSLEŞME
Eklenme: 7/24/2024 12:00:00 AM

Diyarbakır ve bir çok Anadolu takımlarında bu sıkıntı var. Alt yapı ve tesisleşme önem vermiyorlar. Hazıra alıştırıyorlar Sonrada sıkıntı çekiyorlar. İşe Diyarbakırsporla başlayalım 11 yıl Süper ligde mücadele etmiş bir takımın bugün daha iyi yerlerde olması lazımdı. Ama yanışlar çok olunca alt liglerde yaşam savaşı veriyor destek görmeden yardım almadan

Şimdi bölgesel amatör liginde yeniden ayakta kalmanın hesaplarını yapıyor. Diyarbakır Sur içinde iken Belediyeden istediği araziyi alıp tesis yapma imkanı varken gelen yönetimler hep geçici başarı peşinde koşmuşlar ve dış transfere ağırlık vererek günü birlik başarıyı tercih edip kalıcı başarılardan uzak durmuşlar.

Alt yapı için imkan varken gerekli hamleleri yapmamışlar işi bilmeyen insanlar paraları var diye bu işi yapmışlar. Sonuç ortada geçici bir başarı var ama kalıcı bir şey yok bugün hiç bir takimizin dikili kalıcı bir eseri yok neden önem vermedikleri için parayı kaynakları akılı dikkatli kullanmadıkları için kullanmazsan sonu hüsran olur.

Bugün Diyarbakır dahil anadoluda hiç bir takım kendi ayaklarının üstünde duramıyor . Nedeni paralı zengin başkanlar aranıyor çünkü kurulu bir düzenleri yok hep başkanların veya valiliğin verdiği paralarla çarkı döndermişler. Bu şekilde Anadoluda çok takım ya kapandı yada Diyarbakırspor gibi alt liglerde yeniden yaşamanın derdinde mücadelesine devam ediyor.

Eskiden Diyarbakırda futbolcu yetişiyordu. Yokluklara rağmen sahaların az olmasına rağmen Diyarbakırspor ve diğer Anadolu takımlarında çok Diyarbakırlı genç vardı. Şimdi ise yok takımlarımız daha önce dediğim gibi dışardan futbolcu getirmeyi seviyorlar. Kendi öz evlatlarına yeteri kadar sahip çıkıp değer vermiyorlar. O

öz güven eksikliği gençlerimizi olumsuz yönde etkiliyor.

Diyarbakırda yetenekli gençler var imkanlar var eğer sahip çıkılıp yetişmiyorsa suç hepimizin takımlarımızı hazıra alıştırıp onlara maddi imkan sağlıyorsak önümüzdeki elimizdeki genç yetenekleri görmemezlikten gelip başka Anadolu takımlarına kaptırıyorsak bu suç onların değil bizimdir.

Önce güven formayı teslim et sahip çık uzun vadede yetenekli olanlara sahip çık başarı ancak böyle gelir. Bu çok para harcamakla ısmarlama ve menajerlerin önerdiği adamlarla olmaz. Bul takip et kazan bu şekilde olması lazımdır.

Diyarbakırspor dedik 11 yıl süper ligde mücadele etti ama gelen yönetimlerin çoğu paraları har vurup harman gibi savurdu .O kadar gelir elde etti süper ligde hanı şimdi nerde yöneticileri çoğu 1 koyup 10 alanlar hepsi iş adamı oldu . Diyarbakırspor basamak için kullanıldı. Hepsi iş adamı muaehit oldu .kulüp borç altına batağa sokuldu .

İyi günde ön safta görünenler şimdi ortalıkta yok çünkü götüreceklerdi bir şey kalmadı. Menfaat olayı da çoğalınca çoğu kişi yağmur nerde yağsa tarlayı oraya götürüyor. Bir takımın ayakta durması için en büyük kaynağı yatırımı alt yapı ve tesise olmalıdır geçici başarı peşinde koşan takımların yaşadığı hüsranı görüyoruz.

Onun için önce alt yapı tesis kur yeteneklere sahip çık forma ver ayaklarının üstünde durmayı öğren bunları yapabilirsen sonra sportif başarı kendiliğinden gelecektir.